Tablet bilgisayarla, tütün denetimi

Tablet bilgisayarla, tütün denetimi


NİĞDE (A.A) - Niğdede, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü, kapsamında yapılacak ihlallerin tespitine yönelik tablet bilgisayarla, tütün denetimi yapılmaya başlandı.
     Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk yaptığı açıklamada, tütün kullanımının, çok yaygın bir bağımlılık çeşidi olmasının yanında, tütün ve dumanında bulunan maddelerin insan sağlığı üzerine yaptığı olumsuz etkiler nedeniyle dünyanın ve Türkiyenin en önemli ve önlenebilir halk sağlığı sorunlarından biri olduğunu vurguladı.
     Tütün ürünlerinin zararlarından çocukları, gençleri ve hiç tütün ürünü kullanmayanları (pasif içici) korumayı hedef edindiklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında ihlallerin tespitine yönelik Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi (DHSDS) hazırlanmıştır. 81 Halk Sağlığı İl Müdürlüklerine DHSDS kapsamında kullanılacak tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Denetim sırasında iş yeri ile ilgili tüm veriler bu tablet bilgisayarlara girilerek anında, Sağlık Bakanlığına ulaşmaktadır. Bakanlık tarafından nerede hangi denetim ekibi görev yaptığı CPRSle görülerek, ihbar geldiğinde en yakın denetim ekibi adrese yönlendirilmekte.
     Öztürk, tütün satan iş yeri sahiplerinin 18 yaşından küçüklere, bu ürünleri paket halinde veya tek tek sattıkları tespit edildiğinde, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Betül Abbak
<< Önceki Haber Tablet bilgisayarla, tütün denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER