Taklit ballara yönelik açıklama

Taklit ballara yönelik açıklama -Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taklit ve tağşiş yapan bal firmalarına yönelik açıklamalarını çok doğru ve yerinde buluyoruz


ORDU (A.A) - Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taklit ve tağşiş yapan bal firmalarına yönelik açıklamalarını çok doğru ve yerinde buluyoruz dedi.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5 Nisan tarihinde taklit ve tağşiş yapan bazı ürünleri kamuoyuna açıkladığını hatırlattı.
     Ürünler arasından bal firmalarının yer aldığını da belirten Aydın, Bizler arıcılar olarak bundan çok memnunuz. Bakanlığımızın yaptığı bu sık denetimlerin ardından gerçekler bir bir ortaya çıkıyor diye konuştu.
     Bakanlık uygulamasının aynen devam etmesini beklediklerini belirten Aydın, şunları kaydetti:
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taklit ve tağşiş yapan bal firmalarına yönelik açıklamalarını çok doğru ve yerinde buluyoruz. Biz Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği olarak bakanlığa bu firmaların isimlerini ve bilgilerini daha önce de vermiştik. Bu bal firmalarının sıkı bir şekilde denetlenmesini talep etmiştik. Bakanlığımız büyük bir özveri ile çalışma yürüterek bazı firmaların balın taklit ve tağşiş yapıldığını belirleyerek bunları isim isim açıkladı. Açıklanan bir bal firmasının daha önce de askeriyeden tonlarca balını toplattırmıştık. Yapılan son açıklamada bu firma isminin de olması bizleri bir kez daha haklı çıkardı. Bu firmalar aradan geçen zaman içerisinde isim değişikliğine gitseler de bizler arıcılar olarak peşlerini bırakmayacağız. Gerekirse bu firmaların ballarını alarak bunların testlerini laboratuvarda yaptıracağız. Yaptığımız testlerde balların sahte olduğunu belirlediğimiz anda bu firmaları daha önceden olduğu gibi bakanlığa şikayet edeceğiz. Bu firmalar gerçek bal üreticilerinin emeğini çalıyorlar. Bizler bu emeklerimizin boşa gitmemesi için elimizden geleni her zaman yapacağız. Bizler de arıcılar olarak bu firmaların peşindeyiz.
     Aydın, vatandaşların bu açıklamalar üzerine bilgilendiğini, tüketicilerin bu firmaların ürünlerine artık itibar etmemelerini ve marka balları satın alarak yemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Taklit ballara yönelik açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER