Talibanın kaçırdığı Türk tekniker, evine kavuştu

Talibanın kaçırdığı Türk tekniker, evine kavuştu -MİTin girişimiyle kurtulduktan sonra memleketinde davul-zurnayla karşılanan, kurban kesilen Dikilitaş, annesinin elinden sarma yedi, ilk iş olarak uzayan sakalını kesti -AA ekibinin


ADANA (A.A) - Afganistanda bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken 9 Ocak 2011de Taliban tarafından kaçırılan, MİTin girişimiyle serbest bırakılarak memleketi Adanaya dönen 29 yaşındaki Sertaç Dikilitaş, davul-zurnayla ve kurban kesilerek karşılandı.
     Adana Havalimanında davul-zurnayla karşılanan, ailesiyle Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesindeki evine gelen Dikilitaş için çift kurban kesildi. Annesinin ve kendi alnına kurbanın kanını süren Dikilitaş, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.
     Dikilitaş, şoför arkadaşıyla Celalabaddan Kabile giderken, yolunu kesen Taliban mensuplarınca kaçırıldığını belirterek, Çalışmak için gitmiştim. Hayatta her şey olabiliyor. Benim ve ailem için çok zordu ama Allaha şükür kavuştuk dedi.
     Taliban mensuplarının kendisine bazen iyi, bazen kötü davrandığını anlatan Dikilitaş, şöyle konuştu:
     Günler böyle geldi, geçti. Benim için zor olan aileme haber verememek ve alamamaktı. Talibanın içinde iyisi de kötüsü de var. Onlardan biriyle sohbet ederken ailemle görüşmek istediğimi belirterek yardımcı olmasını istedim. Ailemin yaşadığımı bilmesini istedim. Yalan da olsa anneme iyi olduğumu söylemek istedim. Hiç beklemediğim bir an annemle telefonda görüşmeme izin verdiler. 2 Ocakta annemle görüştüm. İyi olduğumu ve merak etmemesini istedim. Bırakılacağımı söylediklerinde ise önce inanmadım.
     Biri bana 10 gün içinde seni azat edeceğiz, özgür olacaksın dedi. Akşam saatlerinde yola çıkardılar. Çok heyecanlandım ve sonunda dağlarda bir süre yol katettikten sonra beni bıraktılar.
     Dikilitaş, Taliban mensuplarının kendisini Müslüman olduğu için bıraktıklarını, karşılığında fidye almadıklarını söylediğini dile getirerek, Güçsüz ve zayıf oldum ama hiç umudumu kaybetmedim. Aileme kavuşmamda emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Benim düştüğüm duruma hiç kimse düşmesin. Yurt dışında iş olursa bir daha gider miyim bilmiyorum. Zaman ne gösterir bilinmez. Şimdi sadece annemin dizinde uyumak istiyorum şeklinde konuştu.
    
     -AA ekibi, sakal tıraşını görüntüledi-
    
     Sertaç Dikilitaş, daha sonra annesinin kendisi için yaptığı sarma ve dolmadan yedi. Eliyle beslediği oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden anne Nursel Dikilitaş, Allah oğlumu bana bağışladı. Oğlumla kavuşmamda emeği geçenlerden Allah razı olsun diye konuştu.
     Dikilitaş, daha sonra evinde sakal tıraşı oldu.
     AA ekibinin tıraşını görüntülediği Dikilitaş, şunları kaydetti:
     Tutulduğum günden beri kesmediğim sakalımı güçsüz ve çaresiz olduğum zamanlarda sinirden yoluyordum. Sakalımı annenim isteği üzerine Kabilde kestirmedim. Annem, sakallarımı öptükten sonra kesmemi istemişti. Şimdi gönül rahatlığıyla sakalımı kestiriyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli-Volkan Kaşık
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Talibanın kaçırdığı Türk tekniker, evine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER