CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Siyasetimizi kapalı mekanlardan, salonlardan sokaklara taşımamız gerekiyor


ADIYAMAN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Siyasetimizi kapalı mekanlardan, salonlardan sokaklara taşımamız gerekiyor dedi.
     Oran, partisinin Besni ilçe teşkilatına yaptığı ziyarette, bir grup milletvekiliyle Adıyamanda temaslarda bulunduklarını belirtti. Burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Oran, 10 yıllık AK Parti iktidarının tel tel döküldüğünü öne sürdü.
     Türkiyenin 2012 büyüme rakamının yüzde 2,2 olarak açıklandığını anımsatan Oran, Esasında 3 ve 5 diye koydukları hedef yüzde 2,2ye düştü. Şöyle bir baktığımız zaman 1946-2002 arasında Türkiye yüzde 5,2 büyümüş. Düşünün tek partili rejimden çok partili rejime geçildi o süreç içerisinde ihtilaller, darbeler, koalisyon hükümetleri ve krizler oldu ama Türkiye yüzde 5,2 büyümüş dedi.
     Partileri için 2013ün hazırlık yılı olacağını aktaran Oran, şunları kaydetti:
     Önümüzde yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi sonra genel seçim var. Onun için 2013ü iyi değerlendirmemiz lazım. Siyasetimizi kapalı mekanlardan, salonlardan sokaklara taşımamız gerekiyor. Başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok. Belki son 10 yıldır iktidar partisinin ülkeyi getirdiği durum bizim önümüzü hiç bu kadar açmamıştı, kendi aralarındaki kavga da hiç bu kadar belirgin olmamıştı.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise CHP milletvekillerinin Ankarada oturduğu yerden siyaset yapmak yerine, milletle beraber onların dertlerini dert edinerek bir yürüyüşü hazırlamaya gayret ettiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Emre Evren / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER