Tansiyon hastası Eren, hayati tehlikeyi atlattı

Tansiyon hastası Eren, hayati tehlikeyi atlattı -Komaya girerek Aksaraydan Kayseriye getirilen Hanife Nur Eren, tedavi gördüğü hastanede gözlerini açtı


KAYSERİ (A.A) - Geçtiğimiz günlerde tansiyon hastalığı nedeniyle komaya girerek ve Aksaraydan Kayseriye getirilen Hanife Nur Eren (8), tedavi gördüğü hastanede hayati tehlikeyi atlatarak gözlerini açtı.
     Ara ara burun kanaması şikayeti ile Aksarayda tedavi gören Eren, parkta oynağı bir sırada önce istiğfar etmiş, sonra da bayılmıştı. Bunun üzerine yakınları tarafından Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan Eren, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişti.
     Ereni tedavi eden Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Baykan, yaptığı açıklamada, Erenin hastaneye geldiğinde koma halinde olduğunu ve yapılan çalışmalar sonucunda Erenin yüksek tansiyon hastası olduğunun belirlendiğini bildirdi.
     Baykan, Hanife buraya geldiğinde koma halindeydi. Yüksek Tansiyon teşhisi koyduğumuz hastamızı hemen ameliyata aldık. Hastamızın aort damar darlığı ve buna bağlı olarak tansiyon yüksekliği vardı. Biz bu dar damara stent yerleştirerek tedavi ettik. Hastamızın iyileşmesi bizi çok mutlu etti diye konuştu.
     Baykan, şunları kaydetti:
     Hastalığın belirtileri bebeklikte muayenede üfürüm duyulması ve bacaklardaki nabızın alınamaması şeklinde kendini gösterir. Bebekte yorulma, kilo alamama dikkat çekebilir. Büyük çocuklarda erken yorulma, baş dönmesi, burun kanaması, bayılma, göğüs ağrısı, gibi şikayetler yapan aort koarktasyonu kolaylıkla tansiyon ölçümü ile tanınabilecek bir hastalık olup erken tedavisi hayat kurtarıcıdır. Kalp-damar ilişkili hipertansiyon nedeni olan aort koarktasyonu, doğuştan aort damarında darlık hastalığı olup, çocuklarda önemli tansiyon yüksekliği sebebidir. Aort damar darlığı olan çocukların ilaçla değil, anjioplasti ile veya ameliyatla tedavisinin yapılması gerektiği, geç kalındığında beyin kanaması ve ölüm gibi ağır sonuçlarla karşılaşıldığının bilinmesi gerekir. Bu vesileyle çocuklarda da hipertansiyon hastalığının olabileceğini, çocukların tansiyonlarının ölçülmesi gerektiğini, tansiyonu yüksek olan hastalarda nedenin araştırılmasını ve erken tedaviyi öneriyoruz.
     Hanife Nur Erenin babası İsmet Eren ise, kızını tedavi eden doktorlara teşekkür ettiğini belirterek, Hanife kustu ve bayıldı. Bizde Aksarayda hastaneye kaldırdık ama bir şey bulamadılar. Onun üzerine Kayseriye sevk ettiler. Burada teşhis konuldu ve hemen tedavi edildi. Hayati tehlikesini atlattı. Çok mutluyuz. Doktorlara teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Tansiyon hastası Eren, hayati tehlikeyi atlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER