Taraftarlar vefalarını göstermek için belgesel çekti

Taraftarlar vefalarını göstermek için belgesel çekti -Eskişehirspor taraftarı, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden kırmızı-siyahlı takımın futbolcusu Ediz Bahtiyaroğluna vefa için "Kalplerden Cennete" adlı belgesel hazır


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehirspor taraftarı, geçirdiği rahatsızlık sonucu 5 Eylül 2012de hayatını kaybeden kırmızı-siyahlı takımın futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu anısına "Kalplerden Cennete" adlı belgesel çekti.
     Belgeselin yönetmeni ve senaristi Mustafa Çağlar İlim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümünde öğrenim görürken 5 Eylülde Ediz Bahtiyaroğlunun vefat ettiğini öğrendiğini, bu haber üzerine adeta yıkıldığını kaydetti.
     Kendisinin Eskişehirspora gönül veren bir taraftar olduğunu ifade eden İlim, şöyle konuştu:
     "Koreoeses adlı taraftar grubunun 16 Eylül 2012de Eskişehirsporun Gençlerbirliği ile yaptığı maçta Ediz Bahtiyaroğlu için bir koreografi hazırladığını duydum. Bir hafta içinde bunun aşamaları hazırlandı. Koreografi için Koreoesesin verdiği hesaba taraftarlar para gönderdi. Bu parayla Ediz için görsel şov hazırlandı. Eskişehirspor taraftarının bu anını ölümsüzleştirmek istedim. Yardımcı yönetmeni Ali Karakaş ve görüntü yönetmeni Ahmet Mert Yavuz ile kolları sıvadık. Belgeselin ekipmanlarını yakınlarımdan ve arkadaşlarımdan topladım. Eskişehirspor taraftarının Edize vedasını belgesel haline getirdik. Edizi unutturmamaya çalıyoruz. Eskişehirspor taraftarı, Edize vefa borcunu bu belgeselle ödeyecek."
     Belgeselden hiçbir maddi beklentilerinin olmadığını anlatan İlim, "Bu belgesel Türkiyenin ilk koreografi belgeseli olma özelliği de taşıyor. Belgeselin fragmanı internette yoğun ilgi görüyor" dedi.
     İlim, galası 14 Mayısta Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapılacak belgesel için Ediz Bahtiyaroğlunun ailesine ve Eskişehirspor camiasına haber verdiklerini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Taraftarlar vefalarını göstermek için belgesel çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER