Taraklıdan kısa kısa

Taraklıdan kısa kısa -Hacıyakup Göletinde su tutulmaya başlandı


SAKARYA (A.A) - Taraklı ilçesindeki Hacıyakup Göletinde su tutulmaya başlandı.
     Sakarya İl Özel İdaresince 2012 programı kapsamında yapımı tamamlanan gölette yağışlarla birlikte su toplanmaya başlandı.
     Hacıyakup köyü muhtarı Mehmet Türkdoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy arazilerini sulamakta büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, sıkıntının giderilmesi için gölet yapımına önem vererek, köy halkının katkısıyla yoğun bir çalışma örneği sergilediklerini söyledi.
     Geçen yılın sonunda yapım çalışmalarının tamamlandığını belirten Türkdoğmuş, gölette birikecek olan 70 bin metreküplük suyun, öncelikle hayvanlar için ve bin 500 dönüm tarım alanının sulanmasında kullanılacağını anlattı.
    
     -Muhtarlar bilgilendirildi-
    
     Köy muhtarlarına Sakarya Büyükşehir Belediyesinin sınırlarını genişleten yasayla ilgili bilgi verildi.
     Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı Termal Tesislerinde düzenlediği toplantıda tüzel kişilikleri mahalleye dönüşen köyler ve uygulamalarla ilgili bilgi verdi.
     Özkaraman, ilçedeki 19 köyün tamamının mahalleye dönüştüğünü belirterek, şunları anlattı:
     İlgili kanunun birinci maddesine göre, ilçelerde tüzel kişiliği kaldırılan belde ve köyler, mevcut personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını 5 Ocak 2013e kadar ilçe belediyesine bildirecektir. Ayrıca konuyla ilgili valiliğe de bilgi vereceklerdir.
     Tüzel kişiliği kaldırılan tüm köyler, taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları katılacakları ilçe belediyesinin onayı ile yapılacak.
    
     Muhabir: İzzettin Kömürcü
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Taraklıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER