Tarihi köşk çürümesin diye

Tarihi köşk çürümesin diye


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde yaşayan Erhan Yıldırım, çürümeye terk edilmiş 115 yıllık tarihi av köşküne dikkat çekmek için maketini yaparak yetkililerden yardım istedi.
     Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim-İş bölümünden mezun olan Erhan Yıldırım, Sarıkamıştaki Kazım Karabekir mahallesinde bulunan dönemin Rus Çarı II. Nikola tarafından av köşkü olarak yaptırılan ve yöre halkı tarafından Katerina Köşkü olarak bilinen tarihi 115 yıllık köşkün çürümesine seyirci kalınmaması için maketini yaparak köşkün önünde sergiledi.
     Evinin bir odasını atölye olarak kullanan Yıldırım, tarihi köşkü aslına uygun, 1/80 ebadında ahşap malzemeden günde 3 saat çalışarak yaklaşık 4 ayda tamamladığını söyledi.
     Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının tarihi ve kültürel zenginliklere önem verilmesi konusunda hem yetkililerin hem de vatandaşların daha duyarlı ve sorumlu davranmalarına dikkat çekmek ifade ederek, Bu tarihi değerleri illaki bizim atalarımızdan kalması gerekmiyor, yabancıların da burada yapıp terk edip gitmesiyle bizim bunu harap etmeye hakkımız yok. Bu sonuçta Sarıkamışın kendine özgü bir sembolü. Bunu bu şekilde görmek gerçekten insanı vicdanen rahatsız ediyor. Sonuçta dünya kültür zenginliğine ait bir şeydir. Ben de böyle bir maket yaparak ilgiyi çekmek istedim dedi.
     Yıldırım, imkan verilirse Kars bölgesindeki tarihi binaların, camilerin, kalelerin maketlerini yaparak sergi açabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Tarihi köşk çürümesin diye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER