Tarım arazileri 150 kamerayla izleniyor

Tarım arazileri 150 kamerayla izleniyor -Türkiyede en büyük araziye sahip Ceylanpınar Tarım İşletmesi, günün 24 saati gözlem altında -İşletme Müdürü Ünal: "Sistem özellikle, hasat dönemindeki yangınlara erken müdahalede katkı sağ


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyede en büyük araziye sahip Ceylanpınar Tarım İşletmesi, 150 kamerayla izlenmeye başlandı.
     Arazi varlığı 1 milyon 761 dekar olan işletmede, buğday, arpa ve mısır gibi tahıl üretimi son sistem tarım araçlarının yardımıyla yapılıyor.
     Ekim zamanın yaklaşmasıyla, işletmede olası yangın, hırsızlık ve olumsuzlukları karşı Gümüşsu, Beyazkule, Gökçayır ve Karataş istasyonlarına kamera kuruldu. Çoğunluğu sabit olmak üzere aralarında hareketli olanların da bulunduğu 150 kamerayla arazi 24 saat izlenebiliyor.
     Sistemle veriler aynı zamanda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğündeki merkezden de takip edilebiliyor.
     Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Tekin Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, araziyi kamera sistemiyle izlemeye başladıklarını belirterek, sistemin, özellikle hasat dönemindeki yangınlara erken müdahalede katkı sağlayacağını söyledi.
     Kameraların yüksek çözünürlük özelliği bulunduğunu ifade eden Ünal, kurulan sistemle arazideki en uzak noktayı bile rahat şekilde izlenme olanağına kavuştuklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Yasin Dikme / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Tarım arazileri 150 kamerayla izleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER