Tarım Meslek Lisesine ait araziler hakkında

Tarım Meslek Lisesine ait araziler hakkında suç duyurusu -Bursa Tarım Meslek Lisesine ait arazilerde niteliği belirlenemeyen kazı çalışmaları yapıldığı iddiasıyla Büyükşehir ve Osmangazi Belediyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu


BURSA (A.A) - Merkez Osmangazide bulunan Bursa Tarım Meslek Lisesine ait arazilerde niteliği belirlenemeyen kazı çalışmaları yapıldığı iddiasıyla Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Büyükşehir ve Osmangazi Belediyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Bursa Adalet Sarayına gelen Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Bursa Şubesi Başkanı Murat Demir ve Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sarıbal, Bursa Tarım Meslek Lisesi arazilerinin 50 dekarlık alanında geçen sene Ağustosta başlatılan ve amacı anlaşılamayan kazı çalışmaları hakkında Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.
     Adliye önünde heyet adına açıklamada bulunan Aksoy, Ağustos 2011de kazı çalışmalarının başladığı alanda basın açıklaması düzenlediklerini vurgulayarak, O tarihten şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından edindiğimiz bilgiye göre 50 dekarlık bölümün bir kısmında sentetik çim saha yapılacakmış. Geriye kalan bölümdeki çalışmaların ne olduğu ise hala belirsizliğini koruyor dedi.
     Kanunlara ve planlara aykırı çalışmaların tüm uyarılara rağmen sürdürülmesi nedeniyle başta Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri olmak üzere sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Türkiye Mühendiseler ve Mimarlar Odası Birliğine bağlı meslek odaları ve tüm demokratik kitle örgütleri adına, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve DOĞADER olarak Bursa Büyükşehir Belediyesinin hukuka aykırı çalışmalarını kamuoyunun ve yargının dikkatine sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesinden toprağımızdan, ağaçlarımızdan elini çekmesini ve hukuka uygun olmayan bu çalışmayı durdurmasını talep ediyoruz.
     Konuşmalarının ardından Ertuğrul Aksoy, Murat Demir ve Orhan Sarıbal, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.
    
     -Bursa Büyükşehir Belediyesi-
    
     Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesinden basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada şunlar belirtildi:
     Bölgede, Hürriyet Adalet Spor Tesisleri çalışması başlamıştır. İlgili kurum ve kuruluşların kararı ve izniyle yapılan çalışma, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü protokolüyle daha önce kentteki 25 civarındaki okula yapıldığı gibi, bu kez de Ziraat Mektebine spor tesisi kazandıracak bir çalışmadır. Gerekli izinler alınmıştır ve bu okula yapılan bir tesistir
     (CM-HRN)
<< Önceki Haber Tarım Meslek Lisesine ait araziler hakkında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER