Tarımsal İşletmecilik Eğitim Projesi sona erdi

Tarımsal İşletmecilik Eğitim Projesi sona erdi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu ve Korkuteli Belediyesi tarafından mantar üreticisi kadın üreticilere yönelik düzenlenen Tarımsal İşletmecilik Eğitim Projesi (Suzanın projesi) sona erdi.
     Kadın üreticilere yönelik düzenlenen Suzanın Projesi 21-29 Ocak tarihlerinde Korkuteli Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 saat süren ve 20 mantar üreticisi kadının katıldığı proje kapsamında eğitime katılan kadın üreticilere başarı sertifikaları verildi.
     Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Korkuteli Belediyesi olarak mantar üreticilerinin sorunlarının çözümünde her türlü katkıyı vereceklerini ifade etti.
     Hasan Gökçe kendisinin de bir zamanlar mantar üretimi yaptığını, dolayısıyla hem mantar üretimini hem de mantar üretimindeki sorunları çok yakından bildiğini belirtti.
     Hasan Gökçe üreticilere, belediyeye gelip kendisini ziyaret ederek mantar üretimiyle ilgili görüş ve önerilerini iletmelerini ve bilgi paylaşımında bulunmalarını isteyerek, eğitimin geçekleşmesinde katkılarından dolayı Akdeniz Üniversitesine, Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Soner Balcıoğlu ve Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarına teşekkür etti.
     Projenin kurucuları Prof. Dr. Burhan Özkan ve Prof. Dr. Robin Brumfield de Suzanın Projesini Korkutelinde düzenledikleri için Korkuteli Belediye Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürüne teşekkür etti.
     Özkan ve Brumfield, karlı ve sürdürülebilir bir mantar üretimi ve kadın üreticilerin tarımsal işletmecilik ve üretim teknikleri konusundaki bilgi ve beceri düzeylerinin arttırması anlamında eğitimin çok yararlı olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tarımsal İşletmecilik Eğitim Projesi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER