Tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunan işletmelere faizsiz

Tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunan işletmelere faizsiz kredi


ANTALYA (A.A) - Tarımsal üretim faaliyetinde bulunan işletmelere, tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin kararnamenin Resmi Gazetede yayımladığı bildirildi.
     Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, yaptığı açıklamada, tarımsal üretim faaliyetinde bulunan işletmelere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince, tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
     Kararnameyle tarımsal üretim ve yatırım konularına göre üreticilere sıfır faizli kredi kullandırılabileceğini kaydeden Kayhan, özellikle Kumluca ve yöresini yakından ilgilendiren su, ilaç ve gübre kullanımında ekonomik bir rahatlık sağlayacağını anlattı.
     Geçtiğimiz yıllarda da bu tür uygulamalar olduğuna işaret eden Kayhan, ancak çiftçilerin uygun kredileri yeterince kullanamadıklarını savundu. Yeni kararnameyle gerek vadelerin gerekse faiz oranlarının cazip hale getirildiğini ifade eden Kayhan, çiftçilerin özellikle tarım arazilerindeki sulama sistemlerinin kurulmasında kredilerden faydalanmalarını ümit ettiklerini vurguladı.
     Kayhan, Bu tür kredilerin kullanılmasına yönelik, geçen yıllarda sigorta mecburiyetinin yerine getirilmesinde zorluklarla karşılaşılırken, bu yıl Tarsim tarafında yapılan düzenlemeler ile bu sorunlar ortadan kaldırılmış durumda. Her üretim tesisinde, üretilen ürünler sigortalanabiliyor. Böylece başvuruda bulunan bütün üreticiler, kredi ve sübvansiyonlardan faydalanabilecek dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunan işletmelere faizsiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER