Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı


KAYSERİ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Tarımsal Yayım ve Danışmalık Sınavının 21 Nisan günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılacağını bildirdi.
     Kayacan, yaptığı açıklamada, yılda iki kez yapılan sınava, tarımsal alanda lise, önlisans ve lisans düzeyinde eğitim almış tüm teknik elemanların katılabileceğini belirtti.
     Sınav ücretinin 50 lira olduğunu ifade eden Kayacan, şunları kaydetti:
     Başvuru sahibi özel bir kurumda çalışıyor ve mezun olduğu alanda uzman tarım danışmanı belgesi almak istiyorsa en az 3 yıl, mezuniyetinden farklı bir alanda tarım danışmanı belgesi almak istiyorsa ilgili alanda en az 5 yıl çalıştığını belirtir bir üst yazıyla birlikte, bu döneme ait SSK kayıtları ve iş sözleşmesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvurularında mezuniyet belgeleri esas alınacak, bu belgelerde adayların bölüm isimleri yer alacak, bölüm ismi yer almayan program ismi yer alan belgelere ek olarak transkript gibi bölüm belirten belgeler adaylardan istenecektir.
     Kayacan, başvuruların gerekli evrakla birlikte en geç 6 Marta kadar İl Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER