Tarladan ringe

Tarladan ringe -Iğdırda çiftçilik yapan ailesine destek için tarlada çalışırken kick boksa başlayan Elif Turan, elde ettiği dünya ve Türkiye şampiyonluklarına yenilerini eklemek istiyor -Elif Turan: "Başarımda tarlada çalışmamın


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdırda çiftçilik yapan ailesine destek için tarlada çalışırken kick boksa başlayan Elif Turan, elde ettiği dünya ve Türkiye şampiyonluklarına yenilerini eklemek istiyor.
     Merkez Melikli beldesinde ailesiyle yaşayan Elif Turan (19), AA muhabirine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 4 yıl önce beldede açtığı kick boks kursuna katılarak spora başladığını söyledi.
     Kursta başarısıyla antrenörlerin dikkatini çektiğini belirten Turan, çocukluğundan beri ilgi duyduğu bu sporda azmi sayesinde hızla yükseldiğini anlattı.
     Kariyerinde Türkiye birinciliği elde ettikten sonra geçen yıl eylülde Slovakyanın Bratislava kentindeki dünya şampiyonasında altın madalyaya uzandığını ifade eden Turan, "Başarılı olmak için çok çalıştım ve antrenörüm Murat Kızılkuşun emeğiyle adımı duyurdum. Bu sporu çok seviyorum. Daha büyük başarılara ulaşma adına antrenmanlarımı aksatmadan sürdürüyorum" dedi.
    
     -Tarladan ringe-
    
     Çiftçilikle geçinen ailesine destek için tarlada çalıştığından kondisyonunun yüksek olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:
     "Elde ettiğim başarılarda tarlada çalışmamın etkili olduğunu düşünüyorum. Erkek gibi her işe koştururdum. Tarla çapalama, odun kırma gibi ağır işleri de yaptım. Spora başladıktan sonra antrenmanlara düzenli katıldım. Ailemin de desteğini alarak ülkemin bayrağını dünya şampiyonasında dalgalandırdım. Emin adımlarla yoluma devam ediyorum. Amacım ülkemi daha büyük turnuvalarda temsil etmek."
    
     -"Fizik üstünlüğüne tekniği de kattı"-
    
     Antrenör Murat Kızılkuş da yeni sporcular bulmak için Meliklide açtıkları kursa katılan Elifin kısa sürede başarı gösterdiğini söyledi.
     Güçlü fiziği ile dikkat çeken Elifin bu sporda ilerleyeceğine inandığını dile getiren Kızılkuş, "Elifin ailesine, kızlarının başarılı olacağını anlattık. Tarla işiyle uğraştığı için fiziksel anlamda çok güçlü. Fizik üstünlüğüne tekniği de katınca dünya şampiyonluğuna kadar yükseldi. Daha büyük başarılara imza atacağından eminiz" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER