Tarsusa 15 milyon dolarlık eğitim yatırımı

Tarsusa 15 milyon dolarlık eğitim yatırımı -Merkezi ABDde bulunan eğitim kurumu, Türk ortaklarıyla yapacakları yatırımla, öğrencilere İngilizce ve Çince dil eğitimi vermeyi planlıyor


MERSİN (A.A) - Merkezi ABDde bulunan eğitim kurumu, Türk ortaklarıyla yapacakları yatırımla, öğrencilere İngilizce ve Çince dil eğitimi vermeyi planlıyor.
     Kurumun üst düzey yöneticisi (CEO) Marc Sarver, beraberindeki Türk ortakları Hasan Kalyoncu, eğitimci Steve Rowe ve Proje Direktörü Leslie Mason ve Tarsuslu yatırım danışmanı Ahmet Uyan ile birlikte Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibini ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Sarver, buradaki konuşmasında, West Virginia hükümetinin, Türkiye ile karşılıklı işbirliği yaparak, özellikle eğitim olanaklarını geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.
     Sarver, ortakları Hasan Kalyoncunun Tarsus-Ankara yolu Özbek köyü yakınlarında 108 dönümlük bir arazilerinin bulunduğunu, okulu buraya ve aynı zamanda Tarsus ilçe merkezinde Vakıf arazilerine de yapmayı planladıklarını söyledi.
     İlköğretim okulundan liseyi bitirinceye kadar eğitim vermeyi ve yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini anlatan Sarver, kurumlarının ABDde 6 üniversite ile ortaklıkları bulunduğunu, 5 bin öğrencinin eğitim ve öğretim görmesini sağladıklarını bildirdi.
     Yabancı dil olarak İngilizce, 2. dil olarak ise Çince ile eğitim yapacaklarını ve ABDdeki okullarla öğrenci mübadelesi gerçekleştireceklerini aktaran Sarver, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okulu faaliyete geçirmeyi planladıklarını kaydetti.
     Kaymakam Güldibi ise Tarsusta yatırım yapmayı hedeflediklerinden dolayı, konuklara teşekkür etti.
     Tarsusun 10 bin yıla uzanan tarihi geçmişiyle, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkati çeken Güldibi, devlet olarak böyle bir yatırımın hayata geçmesi noktasında her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar/Ali Güreli
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tarsusa 15 milyon dolarlık eğitim yatırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER