Tarsusta bayramlaşma

Tarsusta bayramlaşma -Kaymakam Güldibi: Birliğin, beraberliğin olduğu yerde sorunlar çözülür


MERSİN (A.A) - Tarsusta Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma programı kapsamında, çeşitli ziyaretler düzenlendi.
     Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan törene, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, AK Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Müftü Abdulkerim Akbaba, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile çok sayıda temsilci katıldı.
     Kaymakam Güldibi, konuşmasında, birlik ve beraberliğin olduğu yerde, sorunların çözümleneceğini söyledi.
     Bir takım farklılıkların önemli bir zenginlik olduğunu, bunu herkesin anlaması gerektiğini ve kavganın anlamsız olduğunu belirten Güldibi, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında ve dost sohbetlerinde bir araya geldik. Ramazan ayının estirdiği rüzgarlar sayesinde hepimiz, içinde bulunduğumuz sıkıntılara rağmen rahatlama imkanı bulduk. Bugün de Ramazan ayının meyvesi olan bayramı kutluyoruz dedi.
     AK Parti Milletvekili Uzun da, bayramların küskünlüklerin, dargınlıkların son bulduğu günler olduğunu, son günlerde gelen şehit haberlerinin herkesi üzdüğünü belirterek, yüce Türk milletinin terör belasından mutlaka kurtulacağını kaydetti.
     Manevi duyguların, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu bir Ramazan ayını geride bıraktıklarını belirten Uzun, Bu bayrama kavuşmak olmakta bizleri oldukça mutlu ediyor. Tüm halkımızın bayramlarını tebrik ediyorum diye konuştu.
     CHP Milletvekili Seçer ise, yaşanan son saldırılarla toplumun gerildiğini ifade eden ederek, hiç kimsenin toplumun sabrını ölçmeye kalkmamasını istedi.
     Kimsenin, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapmaması gerektiğini vurgulayan Seçer, Kimse yaşanan bu olaylardan rant elde etmeye kalmasın. Kimse kardeş kavgaları, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapmasın. Kimse cenazeler, kan-gözyaşı ve şehitler üzerinden siyasi rant elde etmeye kalmasın. Bundan hem kendileri, hem de toplum zarar görür dedi.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, şehit haberlerinin her gün artarak devam ettiğini, yaşanan bu gelişmelerin, bayramın anlamını daha da önemli hale getirdiğini vurguladı.
     Öğretmenevindeki programın ardından protokol üyeleri sırasıyla Polis lokali, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Şehitliki ziyaret etti. Müftü Abdulkerim Akbaba, şehitler için kuran okuyup, dua ettirdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Tarsusta bayramlaşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER