Tarsusta cami inşaatı

Tarsusta cami inşaatı


MERSİN (A.A) - Tarsusun Fahrettin Paşa Mahallesine, devlet-vatandaş işbirliğiyle cami yapılması için çalışmalara başlandı.
     Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, inşaat alanında yaptığı konuşmada, 2 bin 991 metre karelik alana 3 katlı olarak yapılacak olan cami için temel hafriyat çalışmalarına başlandığını belirterek, Tarsuslu hayırsever işadamları Mehmet Alıcı ve Şeref Aydoğanın da camiye önemli maddi katkı sağladığını söyledi.
     Mahalle sakinlerinin de kiminin yüzüğünü veya küpesini satarak yardımda bulunduğunu dile getiren Akbaba, Allah hepsinden razı olsun. İçinde taziye evi, konferans salonu, kütüphane, nikah salonu da bulunacak olan Fahrettin Paşa Caminin inşaatını 18 ayda tamamlayarak, ibadete açmayı hedefliyoruz. 23 kubbeli, 4 yarım kubbeli, 24 metre yüksekliğinde çifte minareli cami şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun dedi.
     Akbaba caminin olduğu yerde barış, sevgi ve kardeşliğin olduğunu belirterek Bizi ayrıştırmak isteyenler, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Biz hepimiz bir ve beraberiz, kardeşiz diye konuştu.
     İşadamı Mehmet Alıcı ise, Fahrettin Paşa Mahallesinin her sokağında birlik ve beraberlik olduğunu belirterek cami sayesinde bunun daha da gelişeceğini kaydetti.
    
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta cami inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER