Tarsusta çift katlı mezar dönemi

Tarsusta çift katlı mezar dönemi -Yer sıkıntısını aşmak amacıyla başlatılan çift katlı mezar uygulaması kapsamında 45 defin gerçekleştirildi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçe belediyesince mezarlıktaki yer sıkıntısını aşmak amacıyla başlatılan çift katlı mezar uygulaması kapsamında şu ana kadar 45 defin gerçekleştirildiği bildirildi.
     AA muhabirinin belediye yetkililerinden aldığı bilgiye göre, geçen yıl belediye tarafından 16 dönümlük alanda hazırlanan 58 adet katlı mezara defin işlemleri başladı.
     Yetkililer, şehir mezarlığında aile mezar yerleri haricinde gelen bütün cenazelerin çift katlı mezarlara defnedildiğini belirterek, şunları kaydettiler:
     Geçen yıl yapılan 58 adet katlı mezara ilaveten 40 adet daha katlı mezar yapıldı. 1 nisanda yapılan ihaleyle de 900 kişilik olmak üzere 450 adet daha katlı mezar yapılacak. Tarsusun geriye dönük istatistiklerine baktığımızda yıllık bin civarında defin gerçekleşiyor. Yapılan ihaleyle 1 yıllık ihtiyacı karşılayacağız. Gelecek yılda 2 parselimize daha katlı mezar yaptırmak için ihaleye çıkacağız. Mevcut durumda 2015 yılına kadar bir sıkıntı yaşanmayacak.
    
     -Uygulama nasıl işliyor-
    
     Uygulamaya göre karı-kocalara ve birinci derecede akrabalara tahsis edilen çift katlı mezarlarda, alta birinci cenaze defnedilip, üstü toprakla kapatılıp, üste beton plakalar yerleştiriyor.Beton plakaların üzeri de yeniden toprakla dolduruluyor ve yeni defin için bekletiliyor.
     Daha sonra merhum ya da merhumenin eşi ya da birinci derecede akrabalarından biri vefat edince, üst katı toprakla kapalı olan mezar açılarak, ikinci defin gerçekleştiriliyor.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta çift katlı mezar dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER