Tarsustaki kadın cinayeti

Tarsustaki kadın cinayeti -Karısını tabancayla vurarak öldüren kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı -Sanığın cezasında indirim uygulanmadı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde boşanma davası açan eşi Hayriye Yakıcıyı öldüren kocası Mustafa Yakıcı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
     Tarsusta 30 Eylül 2011 tarihinde, boşanma davası açan eşi Hayriye Yakıcıyı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mustafa Yakıcının yargılanmasına Tarsus Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Mustafa Yakıcının cinayeti planlayarak işlediğini, bu nedenle indirim uygulanmamasını, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
     Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan sanık Mustafa Yakıcı ise pişman olduğunu söyledi.
     Öldürülen Hayriye Yakıcının Tarsus Aile Mahkemesine açtığı boşanma davasının dosyasını da inceleyen mahkeme heyeti, dava dosyasında Hayriye Yakıcının, Kocam beni ve çocukları ihmal ediyor. Babasından kalan tarlaları da satarak, içki ve kumarda harcadı. Benim sabahtan akşama kadar sıkma börek satarak kazandığım paralara da silah zoruyla el koyuyor, elimden alıyor. Boşanmak istiyorum ifadelerini değerlendirdi.
     Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Yakıcıyı ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına mahkum etti. Cezada indirim uygulamayan mahkeme heyeti, ayrıca sanığı Ruhsatsız silah bulundurmak ve kullanmaktan 3 yıl, Hayriye Yakıcıyı sistemli olarak tehdit etmekten de 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.
    
     -Olay-
    
     Semt pazarlarında sıkma, börek satarak geçimini sağlayan Hayriye Yakıcı, 30 Eylül 2011 tarihinde Şehit Mustafa Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde sabah erken saatlerde işe gitmek üzere evden çıktığında, boşanma davası açtığı eşi Mustafa Yakıcı tarafından sokak ortasında öldürülmüştü.
     Arkadaşından bir gece önce ödünç aldığı 33 N 3688 plakalı özel otomobille eşini takip eden Mustafa Yakıcı, olayın ardından ödünç aldığı arabayı Gözlükule Mahallesine park ederek, kaçmıştı. Zanlı, yaklaşık 2.5 ay sonra Adanada kardeşinin evinde yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Tarsustaki kadın cinayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER