Tarsus Uluslararası 11. Karacaoğlan Şiir

Tarsus Uluslararası 11. Karacaoğlan Şiir Akşamları


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları 18-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikler 18 Eylül Salı günü saat 08.30da Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Aynı gün saat 14.00da 75. Yıl Kültür Merkezinde Mustafa Tatlıtürk ve Ahmet Özdemir Sesiyle Sözüyle adlı program düzenleyecekler.
     Yine aynı gün saat 19.30da yöre şairleri ve halk ozanlarından Mehmet Doğan, Mine Bahçeci, Sabahattin Özkan, Nihat Mustal, Abdullah Tufan, Mehmet Örsel, Adnan Özcandan, Ahmet Erişik, Bayram Sandal, Velit Talapoğlu, Necmettin Eser, Aşık Abdullah Gizlice, Aşık Feymani, Gül Ahmet Yiğit ve Aşık Postacı İbrahim sahne alacak.
     Programın 2. gününde Şeref Taşlıova, Fikret Ünal, Ensar Şahbazoğlu, Özlem Olgaş, İrfan Erdağı, Osman Feryadi, Necdet Kuyumcu, Erol Ergani, Mansur Alyansoğlu, A.Duran Bülbül, Korkmaz İkan, Durdağı Özen türkülerini seslendirecekler.
     Üçüncü günde ise şairlerden Ahmet Özdemir, Dr. Nedim Uçar, Fırat Kızıltuğ, Asuman S. Atasayar, İsmail Bingöl, Muharrem Kubat, Ayla Demirtaş, Dursun Elmas, Yusuf Dursun, Mualla Yatsıman, İbrahim Şaşma, İzzettin Dönmez ve Hakkı Bağdat şiirlerini okuyacaklar.
     Etkinliğin son günü olan 21 Eylül Cuma günü ise yurt dışından davet edilen şair ve aşıklardan Emel Emin, Ablaaziz Veliyev, Ahmad Shahidov, Şahbaz Botsalı, İskender Muzbek, Zairbek Acmatov, Ramiz Aymatov, Timur Devletov, Ecatria Ganeva, Kemal Deveci, Ilgar İlkin, A.Davut Hasan, Leyla Şerif Emin, Kadriye Cesur, Mustafa Ziya, Kulam Rıza Alizade ve Ebülfeth Şehli sahne alacaklar.
     Uluslararası 11. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamlarına ayrıca Türk Dünyası Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan, Kırım-Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Kırımlıoğlu Cemilov, Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı Doç.Dr. İsmet Zaatov, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sabitay Togay, Rusya Bilimler Akademisi. UFA Blm. Merkezi. Başkanı Prof.Dr. Rozalia Sultan Gereeva, Azerbaycanlılar ve Türk Halkları İşbirliği Başkanı Ilgar İlkin, Aznakay Eski Belediye Başkanı Enes İshakov ve Türk- Tatar Derneği Başkanı Firdevs Fathelislam onur konuğu olarak katılacaklar.
     Etkinlik kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesinde yaptırılan ve Azerbaycanlı kahramanlık şairi Ahmet Cavatın ismi verildiği parkın açılışı 17.00da gerçekleştirilecek.
     Uluslararası bir etkinliğe bir kez daha ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinliğin 20nin üzerindeki Türk devleti ve topluluklarından gelecek olan şair, aşık ve onur konuklarıyla birlikte kutlanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Uluslararası 11. Karacaoğlan Şiir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER