Taşeron işçilerinden eylem

Taşeron işçilerinden eylem -Zonguldak Belediyesinde 2 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Belediyesine bağlı taşeron firmalarda çalışanlar, 2 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.
     Kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önünde toplanan bir grup işçi adına konuşan Şehmus Taşkın, belediyede çalışmalarına rağmen belediyenin personeli olamadıklarını ifade etti.
     2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren Taşkın, şöyle devam etti:
     "Toplu sözleşme hakkımız yok. Adımız taşeron işçisi. Her an işten atılma korkusu yaşayanlardanız. Bu bozuk düzen taşeron sistemini icat etmiş. Kurum kendi olanakları, personeli, gerekli araç ve gereci olduğu halde işi kendisi yapmıyor. Taşeronlara veriyor. Belediyenin kaynakları taşeronlara aktarılıyor. Bizler insan olmanın gerekli haklarından mahrum edilenlerdeniz. Bizler kanunun sınırladığı çalışma saatinin de üzerinde çalışanlardanız. Yıllarca haftada 45 saatten fazla çalıştığımız halde fazladan çalışma ücreti alamadık. Bizler taşerona verilmemesi gereken işleri yapıyoruz. Belediyenin asıl işlerini yapıyoruz. Sözleşmemizde temizlik işçisi yazıyor. Ama yıllardır belediyenin uzmanlık ve ustalık gereken işlerini yapıyoruz."
     Açıklamanın ardından işçiler, Genel maden İşçileri Sendikasına (GMİS) kadar slogan atarak yürüdü.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Taşeron işçilerinden eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER