Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu toplantısı

Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı


KIRŞEHİR (A.A) - Sel baskınlarında can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla oluşturulan Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapılan toplantıya, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Temiz, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan Çakacak, özellikle dere yataklarındaki yapılaşmaların can ve mal kaybına sebep olduğunu belirtti.
     Yılda iki defa yapılan Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile, muhtemel sel felaketlerinde can ve mal kaybının önlenmesine yönelik çalışmaların değerlendirildiğini belirten Çakacak, önlem alınmaması nedeniyle taşkınlarda ve sel felaketinde vatandaşların mağdur olduklarını dile getirdi.
     Çakacak, Üzücü olayların yaşanmaması için derelerin ıslah edilmesi, taşkın kontrol tesislerinin fonksiyonuna mani olacak müdahalelerin önlenmesi ve özellikle dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmemesi gerekir dedi.
     Toplantı, DSİ Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Temiz tarafından yapılan sunumun ardından kurumların yaptığı çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Taşkın Koruma ve Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER