Taşköprüde iki projeye Avrupa Birliği Bakanlığından

Taşköprüde iki projeye Avrupa Birliği Bakanlığından onay


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık, Tarihi ve Kültürel Değerleri Yaşatma ve Geliştirme Derneğinin iki projesi, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından onaylandı.
     Dernek Proje Koordinatörü Kazım Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından teklif çağrısına çıkılan Leonardo da Vinci ortaklık projesi ve Transfer of İnnovation (Yenilik Transferi) projeleri kapsamında, derneğin hazırladığı Süt İşletmelerinde Çalışan Kişilerin Mesleki Kalifikasyonlarının Belirlenmesi ve Kırsal Kesimdeki İş Gücünün Arttırılması isimli iki projenin bakanlık tarafından onaylandığını söyledi.
     Taşköprüde süt kalitesi ve işletmelerde çalışanların niteliklerinin arttırılması için Süt İşletmelerinde Çalışan Kişilerin Mesleki Kalifikasyonlarının Belirlenmesi isimli projeyi hazırladıklarını ifade eden Duman, projenin 18 bin avro hibe desteği aldığını belirtti.
     Duman, Almanya, Romanya ve Türkiyeden ortaklarının bulunduğunu aktararak, proje kapsamında AB ülkelerindeki işletmelere giderek karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunacaklarını ifade etti.
     Kırsal Kesimdeki İş Gücünü Arttırılması başlıklı projelerini ise Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile ortaklaşa yaptıkları ifade eden Duman, projenin toplamda 250 bin avro değerinde hibe desteği aldığını söyledi.
     Duman, bu projenin amacının, tarımla uğraşan çiftçilerin sorunlarıyla ilgilenecek danışmanların yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Taşköprüde iki projeye Avrupa Birliği Bakanlığından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER