Taşlık araziye ceviz ağacı

Taşlık araziye ceviz ağacı -Alaplı ilçesinde bir kişi kendisine ait 20 dönümlük taşlık araziyi iş makinesi ve insan gücüyle temizleyerek organik ceviz yetiştiriciliğine başlayacak (Fotoğraflı-Görüntü)


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı ilçesinde bir kişi, organik ceviz yetiştiriciliği yapmak için, kendisine ait 20 dönümlük taşlık araziyi iş makinesi ve insan gücüyle temizliyor.
     ERDEMİR emeklisi Recep Çimen (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine ait 20 dönüm taşlık arazi bulunduğunu ve yaklaşık 100 yıldır arazide tarım yapılmadığını söyledi.
     Taşlık alanda 10 gündür iş makineleri ve köylülerle birlikte temizleme çalışması yaparak tarıma elverişli hale getirmeye çalıştığını ifade eden Çimen, şöyle konuştu:
     Kendi köyümüz tarla olarak dar bir alanda sıkışmış durumdadır. Burada 150 dönüm bir arazimiz var. Bu arazinin 64 dönümü, kardeşimle benim geriye kalanı da köylünün. Kendi arazimizin 20 dönümü taşlık durumdaydı ve tarım yapılmıyordu. Burayı nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken ceviz dikmeyi düşündüm. Burada ceviz yetişir mi diye araştırma yaptım. Buraya verimli toprak getirerek ceviz yetiştirileceğimi öğrendim. İş makineleri ve köylülerle birlikte taşlık olan arazide temizleme yapmaya başladık. Ardından 100 kamyona yakın değişik bölgelerden toprak getirttim. Şu anda iş makinesiyle birlikte 500 adet lokal göller kuyu açıyoruz.
     Arazisinin herkese örnek olacağını düştüğünü aktaran Çimen , yetişecek cevizlerin fındığa alternatif bir ürün olacağını savundu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Taşlık araziye ceviz ağacı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER