Taşova Halk Eğitim Merkezi yıl sonu

Taşova Halk Eğitim Merkezi yıl sonu el sanatları sergisi


AMASYA (A.A) - Taşova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde el sanatları sergisi açıldı.
     Halk Eğitim Müdürlüğü salonundaki serginin açılışını Taşova Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan ve Belediye Başkanı Özgür Özdemir gerçekleştirdi.
     Kaymakam Şivgan, açılışta yaptığı konuşmada, sergi açılışlarında kursiyerlere imrendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Yakın bir akrabam bu tür kurslara giderek şimdi yarı profesyonel bir ressam oldu. Bu etkinlikleri çok önemsiyorum, çünkü ülkemizdeki fırsat eşitliği yörelerde aynı değil. İçinde bir cevher olan, bir kabiliyeti olan bazı bayanlar bu ortamı bulamıyorlar. Bir bakıyorsun belli bir yaştan sonra bu tür kurslara katılarak içlerinde saklı kalan kabiliyetlerini açığa çıkarıyorlar. Yılların vermiş olduğu azim ve kararlılıkla patlama oluşuyor ve çoğu zaman profesyonellere taş çıkartacak işler yapıyorlar.
     El sanatları sergisinde elde Türk işlemeleri, elde Antep işi sergilendiğini belirten Taşova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mithat Yılmaz, Yıl boyunca mesleki, teknik, sosyal- kültürel ve okuma-yazma branşlarında toplam 58 kurs açtık. Bu kurslarımıza 800 vatandaşımız katıldı, bunlardan 273ü belge almaya hak kazandı dedi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Taşova Halk Eğitim Merkezi yıl sonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER