Taşyapı, Diyarbakırda 5 yıldızlı otel yapacak

Taşyapı, Diyarbakırda 5 yıldızlı otel yapacak


DİYARBAKIR (A.A) - Taşyapı Firması, Diyarbakırda 5 yıldızlı otel yapacak.
     Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Taşyapı Firmasının ilk turizm yatırımı olan Doubletree by Hilton Istanbul Modada düzenlediği basın toplantısında, Anadoluda yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Turanlı, bir çok Anadolu kentinde yeni enerji, inşaat, tarım ve turizm yatırımları yapacağını belirtti.
     Yatırımlarında Diyarbakıra özel bir yer verdiğini ifade eden Turanlı, Diyarbakıra geleceğin yıldızı olarak gördüklerini kaydetti. Diyarbakırın hinterlandına dikkat çeken Turanlı, bu şehrin Irak ve Suriyeye çok yakın olduğunu, ayrıca Batman, Mardin gibi illerin de çekim merkezi olduğuna vurgu yaptı. Diyarbakırda 5 yıldızlı bir otel yapmayı planladıklarına işaret eden Turanlı, bu çalışmalara da en kısa zamanda başlayacaklarını bildirdi.
     Taşyapının ilk turizm yatırımı olan Doubletree by Hilton Istanbul Modanın bir yılda 60 bin kişiyi ağırlayarak yüzden 80 doluluk oranı yakalamasından güç alarak yeni yatırımlar yapmaya karar verdiklerini söyleyen Turanlı, İstanbul ve Anadolunun birçok bölgesinde yeni otel projeleri olduğunu kaydetti.
     İstanbulda yine Anadolu yakasında Türkiyenin en büyük şehir içi otelini inşa edeceklerini bildiren Turanlı, otelin 22 dönüm arazi üzerinde 150 bin metrekarelik 600 odalı bir proje olduğunu belirtti. Turanlı, Bu bakış açısı ile Anadoluda ihtiyacı olan, tarihi dokusunu koruyan, doğası ile dikkat çeken ve ulaşımı kolay olan illerde 20 otel açmayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Anadoluda yeni açılacak oteller ile 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini de belirten Turanlı, özellikle Anadoludaki turizm meslek liseleri mezunları ve öğrencilerine yeni iş olanaklarını sunacaklarını aktardı.
    
     -Teknik tarım ve enerji üretecekler
    
     Geniş tarım alanlarına sahip olan Anadoluda teknik tarım yapmayı düşündüklerini ve bu konuda fizibilite çalışmalarını sürdüklerini belirten Turanlı, Teknik tarımın yanı sıra sanayi atıklarından enerji üretmek için projelerimiz var. Özellikle sanayinin gelişmiş olduğu büyük illerin tamamında bio enerji üretmek için çalışmalara başladık dedi.
     (NUR-BHT)
<< Önceki Haber Taşyapı, Diyarbakırda 5 yıldızlı otel yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER