Tatvanda rehabilitasyon merkezi kurulacak

Tatvanda rehabilitasyon merkezi kurulacak


BİTLİS (A.A) - Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede madde bağımlısı olan çocuklara yönelik rehabilitasyon merkezi kurulacağını ve bu çocukların topluma kazandırılacağını söyledi.
     Erkan, yaptığı açıklamada, projenin Tatvan Kaymakamlığı ve Bitlis Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüleceğini belirtti.
     Merkezin il geneline hitap edeceğini ve Bitlis Valisi Veysel Yurdakulun tavsiyesi üzerine merkezin Tatvanda kurulmasına karar verildiğini ifade eden Erkan, şöyle konuştu:
     Madde bağımlısı çocukların, rehabilitasyon merkezinde kötü alışkanlıklarından kurtarılarak, mesleki eğitime yönlendirilecek. Hem ilçenin nüfusu hem de madde bağımlısı olan çocuk sayının fazla olmasından dolayı, merkezin Tatvanda kurulmasına karar verildi. Merkez için Sahil mahallesi Ofis caddesi üzerindeki Toprak Mahsulleri Ofisini kullanmayı planlıyoruz. Proje en kısa sürede hayata geçirilecek. İl genelinde madde bağımlısı olan bütün çocuklar buraya yönlendirilerek, bağımlılıklarından kurtulmaları sağlanacak. Bu çocuklar mesleki eğitime yönlendirilecek. Çocuklar, yararlı bireyler olarak topluma kazandırılacak.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda rehabilitasyon merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER