Tatvanda tekstil atölyesi açıldı

Tatvanda tekstil atölyesi açıldı -Bitlis Valisi Yurdakul: İlde istihdam odaklı açılan her iş yeri, kentteki işsizlik sorununa bir nebze de olsa yarar sağlayacak


BİTLİS (A.A) - Tatvanda tekstil atölyesi açıldı.
     İşkur destekli olarak, 75 çalışanla işe başlayan atölyenin açılışını yapan Vali Veysel Yurdakul, Bitliste istihdam odaklı açılan her iş yerinin, kentteki işsizlik sorununa bir nebze de olsa yarar sağlayacağını söyledi.
     Atölyenin ilçedeki işsiz gençler için büyük fırsat olduğunu kaydeden Yurdakul, şöyle konuştu:
     İstihdam odaklı işyerlerinin açılması bizleri son derece mutlu ediyor. Bu tür işyerleri hem işsizlerimize iş imkanı sağlıyor hem de İşkur destekli olduğu için, kursiyerler meslek sahibi olabiliyor. Kursiyerler, buradan edindikleri bilgi ve beceriyi, ileride daha da geliştirip kendilerine bu ve buna benzer kulvarlarda istihdam odaklı işyerleri açabilecek duruma geliyor. Tatvana bu hizmeti sunan işadamımızı kutluyorum. İnşallah işleri yolunda gider ve daha fazla istihdam sağlar. Bizler de her zaman yatırımcılarımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. İş yerinin hayırlı olmasını diliyorum.
     Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan ise, açılan tekstil atölyesinde 75 kursiyerin 3 aylık bir süreyle kurs göreceğini söyledi.
     Aslan, şöyle konuştu:
     Çalışma süresi zarfında İşkur müdürlüğümüz tarafından bu kursiyerlerin sağlık ve meslek hastalığı sigortaları karşılanacak. Bunun yanında yine bu kursiyerlere günlük 20 lira ücret verilecek. 3 ayın sonundaysa kursiyerlere sertifika vereceğiz. Bu 75 kursiyerin yüzde 50si bu işyerinde istihdam edilecek. İşletmecimiz, uygun görmesi durumunda, kursiyerleri istihdam edecek.
     İşadamı Sabahattin Okay ise, Bitlisteki işsizlik sorununa bir nebze de olsa çözüm olmak için, uzun yıllardır İstanbulda devam ettikleri tekstil işlerinin bir bölümünü Tatvana taşıdığını söyledi.
     Açtıkları atölyede ilk etapta 100 kişiye istihdam alanı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Okay, şunları kaydetti:
     Atölyede kadın, erkek ve çocuk eşofman takımı imalatı yapacağız. Bitlisin eşofman üzeri en kapsamlı ilk tekstil atölyesini kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atölyemizde kurduğumuz 30 makineyle başlangıç yaptık. Buna 20 makine daha eklenecek. Zemin hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Eşofman takımı imalatı yapmaya başladık. Kısa bir sürede spor kıyafetlerinin birçoğunu üretmeyi planlıyoruz. İleride Tatvan çarşı merkezinde fabrika satış mağazası açmayı hedefliyoruz. Kendi bütçemizle açtığımız bu tekstil atölyemizde, İşkur ile koordineli olarak personel çalıştırılacak. İşyerimizde ilk olarak yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacağız. Amacımız, kalkınmada ve istihdam konusunda memleketimize faydalı olmak.
     Açılışa İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Emniyet Müdürü Engin Öztürk, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda tekstil atölyesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER