Tavşanlıda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Tavşanlıda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören yapıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesince Belediye Kültür Sarayında düzenlene törende, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller ister sözüyle demokrat insan yetiştirme görevini öğretmenlere verdiğini söyledi.
     Eğitimin, öğrencilere teorik bilgiler yüklenmesinden ibaret olmadığını belirten Kayık, şöyle konuştu:
     Öğrencilere anne, baba, ağabey, abla şefkatiyle yaklaşan, onlara sadece teorik bilgiler aktarmakla yetinmeyen, davranış diliyle onlara örnek olan öğretmenlere ne mutlu. Okulun sadece bir bilgi depolama yeri değil, öğrencilerimizin bireysel özelliklerinin, güzelliklerinin de su yüzüne çıkarıldığı, yönlendirildiği mekanlar olduğunu unutmayalım dedi.
     Emekli öğretmenler adına konuşan Ramazan Özer de eğitimin aileden geldiğini, öğretmenlerin ise öğrencilerin milletine, devletine hayırlı bireyler olmasını sağlamak için çalıştığını ifade etti.
     Daha sonra, bu yıl emekliye ayrılan öğretmenler Ali İhsan Yıldız, Nuran Yayla, Ramazan Özer, Yaşar Güler ve Ali Öneze hizmet şeref belgeleri takdim edildi.
     Öğrenciler tarafından şiirler okunması, tiyatro ve halk oyunu gösterileri sunulmasının ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilerle şiir yarışmasında ilk 3e giren öğretmenlere ödülleri verildi.
     Adaylıkları sona eren öğretmenlerin yemin etmesi ve müzik öğretmenlerinin sunduğu dinletiyle sona eren törene, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Turan, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Emniyet Müdürü Murat Erdal, İlçe Müftüsü Mecit Amil, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Kırkaş ve Hamdi Sarıöz, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER