Tavşanlıda Obezite Okulu açıldı

Tavşanlıda Obezite Okulu açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesindeki Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde, Türkiye Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı kapsamında fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere yardımcı olunması amacıyla Obezite Okulu açıldı.
     Diyetisyen Nurten Gündüz koordinatörlüğünde hizmete giren Obezite Okulunda 15 kişiye eğitim verilmeye başlandı.
     Başhekim Dr. Sabahattin Altıntaş, ilk derste yaptığı konuşmada, 15er kişiden oluşacak grupların bir aylık eğitimlerinde obeziteye karşı mücadele edileceğini söyledi.
     Programa, obezite tanımına uyan kişilerin kabul edileceğini belirten Dr. Altıntaş, muayene ve tetkikler yapılacağını, katılımcıların bir ayda zayıflaması için gerekli bilgiler verilerek uzmanlar gözetiminde sağlıklı bir program sürdürülmesine yardımcı olunacağını bildirdi.
     Dr. Altıntaş, ilk grubun 30 günlük eğitimlerine diyetisyenler Nurten Gündüz ve Semiha Bedirin rehberlik edeceğini anlattı.
     Obezite Okulu ile topluma sağlık rehberliği yapılarak, obezite hakkında bilinçlendirme, farkındalığın artırılması, obezitenin nedenleri, kötü beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, şişmanlıktan korunma yollarının öğretilmesi, şişmanlıktan doğan hastalıklar ve tedavileriyle ilgili toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda Obezite Okulu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER