Tavşanlıda süt sığırcılığı kursu

Tavşanlıda süt sığırcılığı kursu -13 kişinin katıldığı kurs, 3 hafta sürecek


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlıda, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen süt sığırcılığı kursu başladı.
     Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün desteğiyle yürütülen ve 13 kişinin katıldığı kursla ilgili yapılan bilgilendirme toplantısında, çiftçilerin eğitimine, modern ve bilinçli tarım bakımından önem verdiklerini bildirdi.
     Bu yıl toplam 6 kursta 183 kursiyere süt sığırcılığı konusunda eğitim verildiğini belirten Hatipoğlu, şöyle konuştu:
     İki arıcılık kursunda 50, açık tohumlu bitkiler yetiştiriciliği kursunda 77, iki kapalı tohumlu bitki yetiştiriciliği kursunda 69 kursiyere eğitim verildi. Bu yıl şimdiye kadar toplam 379 kursiyer, eğitim aldı. İl çapında Zafer Kalkınma Ajansınca kamu kurum ve kuruluşları arasında desteklenen ilk proje, Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bu projeyle de 60 çiftçiye ve hayvancılıkla uğraşan 60 kişiye, modern üretim yöntemleri eğitimi verildi. Ayrıca İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki mühendis ve veterinerlerin düzenlediği 248 toplantıda toplam 2 bin 624 çiftçiye eğitim verildi.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Merkez Yeniköy Danışmanı ve Ziraat Mühendisi Ahmet Soydam da süt sığırcılığı kursuna katılanlara Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) onaylı sertifikalar verileceğini ifade etti.
     Kursun hafta içi her gün verileceğini ve 3 hafta süreceğini dile getiren Soydam, bu süreçte kursiyerlerin Çalışma ve İş Kurumunca sigortalanacağını, günlük ücret ödeneceğini anlattı.
     Toplantıya, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel ile süt sığırı yetiştiricileri katıldı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda süt sığırcılığı kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER