Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Çevre Yolunda hız limiti 50 kilometreye düşürüldü


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde, Çevre Yolunda hız limiti, saatte 60 kilometreden 50 kilometreye düşürüldü.
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada, İlçe Trafik Komisyonu kararı gereğince Çevre Yolundaki hız limitinin saatte 60 kilometreden 50 kilometreye düşürüldüğünü bildirdi.
     Çevre Yolunda bulunan 8 sinyalizasyon ışığındaki zaman ayarlarının, belediye elektrik servisi ekiplerince düzenlendiğini ve kent güvenliği için zorunlu olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulumuna başladığını duyuran Güler, Gerek ilçemizdeki araç yoğunluğu gerekse Çevre Yolunun, meskun mahalde kalmasından dolayı İlçe Trafik Komisyonunca alınan karar doğrultusunda hız limitinin saatte 60 kilometreden 50 kilometreye düşmesi, trafik kazalarının azalmasına ve önümüzdeki günlerde faaliyete girecek Plaka Tanıma Sistemine de yardımcı olacaktır ifadesini kullandı.
    
     -Geçen yıl hacca başvuranlara uyarı
    
     Tavşanlı Müftülüğü, 4 Şubatta başlayan hac kayıtları dolayısıyla geçen yıl müracaat eden kişilerin herhangi bir işlem yaptırmasına gerek olmadığını bildirdi.
     Müftülükten yapılan yazılı açıklamada, hac kayıtlarının, 22 Şubat günü mesai bitiminde sona ereceği belirtildi.
     İlk kez müracaat edeceklerin, kayıtla ilgili harcı ödeyerek müracaat edebileceği, geçen yıl kaydı olanların ise herhangi bir işlem yaptırması gerekmediği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     İlk kez kayıt yaptıracak kişiler, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Akbank, Vakıf Bank veya Bank Asya şubelerinden birine kişi başı 15 lira ödeyerek, dekont ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle Müftülüğümüze gelip kayıt yaptırabilecektir. Normal tip, müstakil tip, otel tip olarak tercih imkanlarından normal odaların fiyatları 2 bin 730-3 bin 100 avro, müstakil odaların fiyatları ise ise 4 bin-5 bin avro arasında değişmektedir.
     Açıklamada, geçen yıl müracaat eden 4 bin 100 kişiden 226sının hacca gittiği, bu yıl ise ilk 3 günde 250 kişinin kayıt yaptırdığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER