Tavsiyeyle başladı, milli oldu

Tavsiyeyle başladı, milli oldu -Kardeşini izlemeye gittiği spor salonunda antrenörün tavsiyesiyle tekvandoya başlayan işitme engelli Ayşegül Gökkaya, dünya şampiyonasına hazırlanıyor -Gökkaya: Bulgaristandaki yarışmada madal


GAZİANTEP (A.A) - İzzet Mazı - Kardeşini izlemeye gittiği Nurdağı ilçesindeki spor salonunda, antrenörün tavsiyesiyle tekvandoya başlayan ve elde ettiği başarıyla milli takıma seçilen işitme engelli Ayşegül Gökkaya, Defolimpik Oyunlarından (Dünya İşitme Engelliler Oyunları) madalyayla dönmek istiyor.
     Profesyonel spor yaşantısına ilköğretim döneminde atletizmle başlayan Ayşegül Gökkaya (26) bu branşta Türkiye birinciliği elde etti. Çeşitli nedenlerden atletizmden kopan Gökkayanın hayatı, 2009da tekvandocu kız kardeşi Hava Gökkayayı spor salonunda izlemeye gitmesiyle değişti.
     Salonda kardeşinin antrenörü Hasan Özdemirle tanışan ve onun tavsiyesiyle tekvandoya başlayan Gökkaya, azmi ve çabasıyla milli takıma girmeye hak kazandı. Gökkaya, son olarak Ankarada düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Tekvando Şampiyonasında üçüncü oldu.
     Ankaradaki milli takım kampından dönen Gökkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların çok verimli geçtiğini söyledi.
     Bulgaristanın başkenti Sofyada 26 Temmuz-4 Ağustos arasında düzenlenecek Defolimpik Oyunlarına hazırlandığını belirten Gökkaya, şöyle konuştu:
     Aslında spora atletizmle başladım. Dereceler de elde ettim. Ancak ilgi görmediğim için bırakmak zorunda kaldım. Kız kardeşim Hava da spor yapıyordu. Kendisini izlemeye gittiğimde tekvando sporuyla tanıştım. Antrenörü Hasan Özdemir benim sporcu olduğumu biliyordu. Birlikte çalışmayı teklif etti, ben de kabul ettim. Çok çalışarak bu branşta da madalya kazandım. Bulgaristandaki yarışmada madalya alacağıma inanıyorum.
     Antrenör Hasan Özdemir ise Ayşegülün çalışkan ve disiplinli bir sporcu olduğunu ifade ederek, Milli takıma kadar yükseldi. Hedefi olan bir kardeşimiz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir süre önce milli takım kampından döndü. İnşallah Bulgaristanda başarılı olacak diye konuştu.
     Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Ordueri de Ayşegülün Türkiye üçüncülüğüyle gurur duyduklarını belirterek, kendisinden olimpiyatlarda da madalya beklediklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Tavsiyeyle başladı, milli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER