TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Şahin:

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Şahin: -28 Şubat sürecinde başlayan psikolojik hareket, 28 Şubat tarihi ve sonrasında da artarak devam etmiş ve 2010 yılı referandumuna kadar milletimize psikolojik olarak çok büyük travmalar yaşatmı


ÇANKIRI (A.A) - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, 28 Şubat sürecinde başlayan psikolojik hareket, 28 Şubat tarihi ve sonrasında da artarak devam etmiş ve 2010 yılı referandumuna kadar milletimize psikolojik olarak çok büyük travmalar yaşatmıştır dedi.
     Çankırıda bir programa katılan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunun sözcülüğünü yaptığı dönemde 28 Şubat sürecini ezber bozan darbe olarak adlandırdıklarını söyledi.
     Türkiyede darbelerin hem maddi hem de manevi açıdan psikolojik, siyasal ve sosyal, pek çok alanda sıkıntıları beraberinde getirdiğini ifade eden Şahin, Darbeler, 1960da ve 1980de fiili olarak parlamentodaki süreci al aşağı eden bir süreç yaşatmıştır. Oysa 28 Şubat sürecinde başlayan psikolojik hareket, 28 Şubat tarihi ve sonrasında da artarak devam etmiş ve 2010 yılı referandumuna kadar milletimize psikolojik olarak çok büyük travmalar yaşatmıştır diye konuştu.
     Tam demokrasi ve özgürlüklerin sınırsızca yaşatılabildiği toplumun inşası için 10 yıldır ciddi adımlar atıldığını belirten Şahin, 28 Şubatı diğerlerinden ayıran en önemli özelliğin uzunca bir süre toplumun her kesimini ilgilendirmesi ve büyük travmalara yol açması olduğunu anlattı.
     Bu milletin fertlerini geçmişte sağcı-solcu diye ayıranlar, 28 Şubat öncesi laik-anti laik kutuplaşmasıyla inanç değerlerini yaşayan insanlarımıza karşı son derece acımasızca mücadele içine girmişler diyen Şahin, şöyle devam etti:
     Bu milletin seçilmişleri, maalesef atanmışlar tarafından hor görülmüş, onlar her toplumda, her ortamda aşağılanmışlardır. Ancak milletimiz yine kendisine yakışanı yapmış ve ordumuzun içinde var olan cuntacılara en güzel cevabı vermiş, askerimize karşı da son derece saygılı davranmasını bilmiştir. O dönemde yaşanan hadiselerin bu ülkede bir daha yaşanmaması için, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında düzenlenmiş olan vesayet kurgusunun iliklerimize kadar işlemiş olduğu 1982 Anayasasından inşallah bu millet kurtulacaktır.
     2002 yılından bu yana devam eden özgürleşme ve demokratikleşme hareketleri sonrasında, vesayet rejiminin özellikle kanunlarla ve anayasa ile iliklerimize kadar işlediği bu dönemden inşallah sivil, katılımcı ve tüm partilerin mecliste ortaklaşa hazırladıkları anayasayla kurtulmuş olacağız.
    
     -Allah o günleri bir daha yaşatmasın-
    
     İmam Hatip Lisesi öğretmeni Mürsel Eroğlu ise 28 Şubat sürecinde Milli Gençlik Vakfının Zonguldak Şubesinin başkanlığı yaptığını belirterek, bir tiyatro oyunu organizasyonundan dolayı suçlu bulunduğunu dile getirdi.
     Elmadağdaki cezaevinde 2 ay hapis yattığını vurgulayan Eroğlu, Tabii bu arada, küçücük çocuklarımız vardı. Cezaevine 9 yaşındaki çocuğum geldi ve sivrisineğin dahi geçemeyeceği tel örgünün arkasından beni izlemişti. Ona ne diyeceğimi şaşırmıştım. Böyle karanlık günler yaşamıştık, Allah o günleri bir daha yaşatmasın inşallah şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER