TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Şahin:

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Şahin: -Daha demokratik, özgürlükçü, çağdaş ve halkın katılımıyla hazırlanmış bir anayasa metni ortaya çıkartmak istiyoruz


KARABÜK (A.A) - TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Daha demokratik, özgürlükçü, çağdaş ve halkın katılımıyla hazırlanmış, bir anayasa metni ortaya çıkartmak istiyoruz dedi.
     Eski TBMM Başkanı Şahin, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunda partilerin eşit sayıda üye bulundurduğunu söyledi. Komisyonda mutabakatla metin hazırlayıp parlamentoya sunmak için gayret gösterdiklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:
     Seçimlerde tüm siyasi partiler ve tabi başta iktidar partisi olarak AK Parti, milletimize yeni bir anayasa sözü vermiştir. Dolayısıyla bu sözümüzün arkasında durmalıyız. Daha demokratik, özgürlükçü, çağdaş ve halkın katılımıyla hazırlanmış, herkesin İşte benim anayasam böyle olur diyebileceği bir metni ortaya çıkartmak istiyoruz. Kolay yazabileceğimiz temel hak ve hürriyetlerden başlamaya karar vermiştik. Şu ana kadar sadece 2 madde üzerinde komisyonumuz bir uzlaşma sağladı. Temel hak ve hürriyetler, 41 maddeden oluşacak büyük bir ihtimalle. Çünkü, çatısını öyle kurduk. Diğerleriyle ilgili ilerlemekte biraz zorlanıyoruz. Önümüzdeki çarşamba günü Meclis Başkanımızın başkanlığında 12 kişiden oluşan komisyonumuz yine çalışmalara başlayacak. Eğer çarşamba gününe kadar alt komisyon diğer maddelerle ilgili bir uzlaşı sağlayıp, bizim önümüze getirirse, ondan sonra sürecin hızlanabileceğini tahmin ediyorum.
    
     -Üç dönem üst üste milletvekilliği-
    
     Bir gazetecinin AK Parti tüzüğünde üç dönem milletvekilliği yapan kişilerin yeniden aday olamayacağı maddesinin değiştirileceğinin konuşulduğunu sorması üzere Şahin, şöyle konuştu:
     İç tüzüğü hazırlayan kişilerden biriyim. Parti tüzüğünde bir milletvekilinin 3 dönemden sonra tekrar aday olamaz maddesi, aslında 3. dönemin ardından bir dönem ara verip tekrar aday olabilir düşüncesiyle yazılmıştır. Tüzükte bu maddeyi çok açık şekilde yazmadığımız için şu an tartışma konusu oluyor. Tüzükte seçilmiş olan milletvekilleri en fazla üç dönem aday gösterilebilir yazıyor. Aslında kastımız, bir kişi üst üste 3 dönemden fazla milletvekilliği yapamaz şeklinde. Tüzükteki o madde yeteri kadar açık olmadığı için bu konuşuluyor. Şimdi, 3 dönem AK Parti milletvekilliği yapıp, bir dönem ara verdikten sonra tekrar milletvekili seçilen bir kişiyle ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tüzüğü uygulayarak, adaylığının iptaline gidebilir düşüncesi var. Genel Kurulda bu konuya bir açıklık getirilecek diye tahmin ediyorum.
     (AOL-SOY-NER)
<< Önceki Haber TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER