TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Adıyamanda

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Adıyamanda -Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün: -Türkiye, göç konusunda Avrupa ülkelerinden çok daha ileride. Meseleye çok daha merhametli ve insani bakıyor


ADIYAMAN (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye göç konusunda Avrupa ülkelerinden çok daha ileride. Meseleye çok daha merhametli ve insani bakıyor dedi.
     Üstün ve komisyon bünyesindeki mülteciler alt komisyonu üyeleri, Suriyeli sığınmacıların barındığı Adıyamandaki çadır kentte yapacakları inceleme öncesinde Vali Mahmut Demirtaşı ziyaret etti.
     Üstün, ziyaretle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeden gelen vatandaşları en iyi şekilde ağırlamanın en büyük arzuları olduğunu belirtti. Suriyeli misafirlerin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını bildiklerini anımsatan Üstün, şunları kaydetti:
     Ama bunun raporlara yansıması, bunun kamuoyuyla paylaşılması önemli. Varsa da bir eksiklik bunları işaretlemektir. Türkiye göç konusunda Avrupa ülkelerinden çok daha ileride. Meseleye çok daha merhametli ve insani bakıyor. Şu anda sadece konteyner ve çadır kentlerimizde 190 bin civarında Suriyeli komşumuz ve akrabamız var. Belki de onun yarısı kadar da evlerde ve serbest şekilde kalanlar var.
     Üstün, küresel bir güç olması için Türkiyenin çok sayıda göçmeni barındırıyor olabilmesi gerektiğini ve bunun altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
    
     -Türkiye göç unsuruna yeni bir anlayışla yaklaşıyor-
    
     Üstün, parlamentoda Yabancılar ve Göç Kanunu konusunda çalışma yapıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:
     Bu yasa, ülkemize sığınanı iade etmeme üzerine kurulmuş son derece insani bir yasa. Bu yasanın içerisinde, ülkemize sığınanların, göç edenlerin çalışma şatlarından tutun da sağlık ve eğitim gibi koşullarını yasaya bağlayan son derece çağdaş ve ilerici bir yasa. Bunun için komisyonlar oluşturuyoruz. Dolayısıyla Türkiye göç unsuruna yeni bir anlayışla yaklaşıyor. Biz biliyoruz ki Türkiye geliştikçe buradan komşularımız da talep edecekler, akrabalarımız da talep edecekler. Bu sistemi şimdiden kurmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda Türkiyede komşularımızdan gelen 10 milyona yakın insan yaşıyor olacak. Onun için bunun altyapısını şimdiden kurmamız gerekiyor.
     Vali Mahmut Demirtaş ise komisyon üyelerini, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en huzurlu kentinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Heyet, daha sonra Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kente geçti.
     Heyette, Üstünün yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ve Konya Milletvekili Kerim Özkul yer alıyor.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Adıyamanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER