TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Op. Dr. Yıldız: Komisyonumuzun gerçekleştirdiği incelemelerle, insan haklarının gelişmesine önemli katkılar sağladığına inanıyoruz


AĞRI (A.A) - AK Parti Ağrı Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Op. Dr. Mehmet Kerim Yıldız, komisyonlarının gerçekleştirdiği incelemelerle, insan haklarının gelişmesine önemli katkılar sağladığına inandıklarını bildirdi.
     Milletvekili Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 24. Dönem 1. ve 2. yasama yıllarında yapılan çalışmaları rapor haline getirdiğini belirterek, insan hakkı ihlallerinin olmadığı bir Türkiye meydana getirebilmek ve bu hedef için insan haklarına ilişkin uygulamaları gözetlemek, denetlemek, gelişmeleri izlemek ve kamuoyunda bu bilincin oluşmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.
     Komisyonunda 5 alt komisyon kurarak çeşitli toplumsal ve sosyal konularda incelemeler yaptığını anımsatan Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Ceza evleri hakkında kurulan alt komisyon 13 ceza evinde incelemeler yaptı. Bir çok konuda izleme dosyası açıldı. Askerde kötü muamele iddiaları, Gürcistanda Türklerin haksız yere tutuklandığı iddiaları, işçi hakları, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı ve batıdaki İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ile ırkçılık konuları izleme altına alındı. Komisyonumuzun gerçekleştirdiği incelemelerle, insan haklarının gelişmesine önemli katkılar sağladığına inanıyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER