Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Akoğlan:

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Akoğlan: Kurban Bayramında tansiyon ve kolesterol hastaları beslenme konusunda dikkatli olmalı


MANİSA (A.A) - Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Alp Akoğlan, Kurban Bayramında tansiyon ve kolestrol hastalarını beslenme konusunda dikkatli olmaları hususunda uyardı.
     Akoğlan, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle obezite, hipertansiyon, yüksek kolesterol, diyabet, kalp-damar hastaları ve yaşlıların kurban eti tüketirken daha temkinli davranmaları gerektiğini belirtti.
     Bu rahatsızlığı bulunanların yağsız veya az yağlı etleri aşırıya kaçmadan tüketmelerini tavsiye eden Akoğlan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kurban Bayramında tansiyon ve kolesterol hastaları beslenme konusunda dikkatli olmalı. Etler sindirimi zor besinler olduğu için yeni kesilmiş hayvanların etinde sertlik vardır. Bu da hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır. Bu yüzden özellikle mide, bağırsak hastalığı olan vatandaşlarımız kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra tüketmeliler. Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Akoğlan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER