Tekerlekli Sandalye Dünya Tenis Şampiyonası

Tekerlekli Sandalye Dünya Tenis Şampiyonası -Antalyada yapılan Tekerlekli Sandalye Dünya Tenis Şampiyonası Avrupa elemeleri sona erdi


ANTALYA (A.A) - Antalyada yapılan Tekerlekli Sandalye Dünya Tenis Şampiyonası Avrupa elemeleri sona erdi.
     Elemelere 12 ülkeden 70 sporcunun katıldığı turnuvada, Mayıs ayının ikinci yarısında yine Antalyada yapılacak olan Dünya Şampiyonasına Avrupa bölgesinden katılacak takımlar da belli oldu.
     Elemelerde erkekler kategorisinde Yunanistan, İsrail, Hırvatistan ve İsviçre; kadınlarda ise İspanya, Rusya, İsviçre ve Türkiyeden birer takım dereceye girdi.
     Elemelere katılan ve başarı sağlayan takımlara ödülleri, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Federasyon Başkan Vekili Bülent Yağar, Asbaşkan Hüseyin Ateşer, Uluslararası Tenis Federasyonu Temsilcisi Mark Bullock ve Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından verildi.
     Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan organizasyonun çok güzel geçtiğini belirtti.
     Şerefhan, Birliktelik, kardeşlik ve spor adına çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Sporcular elit seviyede sporcu olduğunu gösterdi. Eline raket almamış, tenis oynamayı bilmeyen o kadar çok insan var ki- Ama engeli olup da bu işe kalkışan ve her türlü sıkıntının üstesinden gelen bu insanları görünce yaşamanın ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz dedi.
     Ödül törenine katılan Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş da, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması güzel bir şey. Esas olan ülkemizde bu tarz faaliyetlerin yapılıyor olması ve ülkemizin de bu faaliyetleri tanıtıyor olması diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Tekerlekli Sandalye Dünya Tenis Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER