Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Malkaralılar, iki günde Türk Kızılayına 34 ünite kan bağışı yaptı


TEKİRDAĞ (A.A) - Edirne Kızılay Kan Merkezi, Malkarada düzenlenen kampanyada 34 ünite kan bağışı topladı.
     Edirne Kızılay Kan Merkezi doktoru Vedat Arpacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda iki gün devam eden kan bağış kampanyasına verdikleri destekten dolayı Malkaradaki vatandaşlara teşekkür etti.
     Arpacı, Malkaralılar, Bir gün bize de kan lazım olabilir düşüncesi ile hareket etmiştir. Her ay periyodik düzenlenen kam bağışı kampanyası önümüzdeki aylarda da devam edecek dedi.
     Kızılay Malkara Şube Başkanı Ömer Meral, beldelerde de kan bağışı kampanyaları düzenleyeceklerini kaydetti.
    
     -Öğrenciler, ebru süsleme sanatını öğreniyor-
    
     Malkara Atatürk Ortaokulu öğrencileri, ebru süsleme sanatını öğreniyor.
     Malkara Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Nuran Görgüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin 4. sınıflara verildiğini ve öğrencilerinin ebru sanatını merakla ve istekle yaptıklarını söyledi.
     Görgüç, Osmanlı hat sanatı içerisinde yer alan ve süsleme sanatı olan ebru, öğrencilerimizde büyük merak uyandırdı. Çok istekli ve dikkatliler dedi.
     Sınıf öğrencileri ise ebru sanatında biraz ustalaştıktan sonra evlerine tablolar ve kitaplarına kaplar yapacaklarını ifade etti.
    
     -PERYÖN üyelerine plaket-
    
     Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, 2012 yılında kişisel gelişim, mevzuat ve hobi eğitimlerinden, ziyaretlere ve sosyal sorumluluk projelerine kadar bir çok etkinlik gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     PERYÖN Trakya Şubesi tarafından 10 yılını dolduran üyelere, PERYÖN Trakya Şubesi konferans salonunda plaket töreni düzenlendi.
     Çetin, törende yaptığı konuşmada, ödül törenin insan kaynakları mesleğinin önemini arttırmak ve genç meslektaşları onurlandırmak için düzenlendiğini ifade etti. Çetin, PERYÖN Trakya etkinlikleri arasında, kişisel gelişim, mevzuat ve hobi eğitimlerinden, ziyaretlere ve sosyal sorumluluk projelerine kadar bir çok etkinlik gerçekleştirildi. 1998 yılında Çorlu Şubesi olarak faaliyete başlayan, günümüzde Trakya Şubesi olarak devam eden şubeye faaliyet raporu kapsamında 2012 sonu itibari ile 280e yakın üyenin olduğu gözlemleniyor. Üye sayımız içerisinden kuruluştan bu güne üyeliğini aktif olarak devam ettiren ve 10 yılını doldurmuş 18 üyeye, bugün burada plaket takdim ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Alper Eral - Coşkun Bozyel / Ergin Akgün
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER