Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Üyesi Berk: -Anadoluda 1856ya kadar kadınlar köle olarak alınıp satılıyordu. Cumhuriyet devrimiyle çağdaş bir kimliğe kavuştu


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Üyesi Bahadır Berk, Anadoluda 1856ya kadar köle olarak alınıp satılan kadınların Cumhuriyet devrimiyle çağdaş bir kimliğe kavuştuğunu bildirdi.
     Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesinde düzenlenen Kadının Tarihteki Yeri konulu konferansta konuşan Berk, kadınların tarih içerisinde yaşadığı olaylardan kesitler aktararak, Türkiyede kadınların Cumhuriyetin kurulmasıyla çağdaş bir kimliğe kavuştuğunu kaydetti.
     Kadınlara verilen hakları anlatan Berk, Anadoluda 1856ya kadar kadınlar köle olarak alınıp satılıyordu. Cumhuriyet devrimiyle çağdaş bir kimliğe kavuştu ifadesini kullandı.
     Konferans sonunda, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı Bahadır Berke günün anısına plaket verdi.
    
     -Sevdamız Tekirdağ Buluşmaları-
    
     AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığınca, Çorluya bağlı Marmaracık beldesinde, Sevdamız Tekirdağ Buluşmaları başlıklı toplantı düzenlendi.
     Marmaracık Beldesi Düğün Salonundaki toplantıda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağın büyükşehir olmasının her anlamda bölgeye fayda ve getiri sağlayacağını belirtti.
     Tekirdağın büyükşehir olması ile hizmetlerin artacağını bildiren Yemişçi, şöyle konuştu:
     Bugün Marmaracık beldesine daha heyecanlı geldik. Burası geçtiğimiz günlerde çıkan büyükşehir kanunuyla belde olmaktan çıkartılarak ilçe olmasına karar verilen bir yer. Bu nedenle bu toplantı daha da büyük bir önem taşıyor. İktidara geldiğimizden bu yana yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla uğraşıyoruz. Bu uğraşımızda başarılı da olduk. Bizim tek derdimiz, vatandaşımızın ayrım yapmadan hak ettiği hizmeti üretmek. Büyükşehir olunca, bütçemiz de hizmetlerimiz de çok daha fazla artacak. İktidara geldiğimizden beri, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz.
    
     -Malkara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Kurulu-
    
     Malkara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Kurulu gerçekleştirildi.
     Birlik Başkanı Fahrettin Kazan, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2012 yılı içerisinde 922 üyeye ulaştıklarını belirterek, Malkara Belediyesinin mezbahasına ortak olduk. Kimseye muhtaç olmadan hizmetleri yürür hale getirdik. Destekleme şartları tutan ve kesilen 3 bin 21 hayvanımız için ortaklarımıza 906 bin lira destekleme ödemesi gerçekleştirdik. Her zaman üreticinin yanında ve haklarının savunucusu olacağız ifadelerini kullandı.
     Genel kurulda, gündemi oluşturan 14 madde oybirliği ile kabul edildi.
    
     -Malkarada Geleneksel Yemek Günleri başladı-
    
     Malkarada, Türk Eğitim-Sen Malkara temsilciliği tarafından Geleneksel Yemek Günleri adı altında etkinlik başlatıldı.
     Türk Eğitim-Sen Malkara Temsilcisi Erdoğan Er, Malkara Öğretmen Evinde başlatılan etkinlikte yaptığı konuşmada, Bu güne kadar bizlerin yanlışları eksiklikleri, yetmediğimiz yerleri olabilir. Bunları gidermek, sorunlarımızı, isteklerimizi, görüşlerimizi konuşmak için buradayız. Bundan sonra her ay bu yemeklerimiz devam edecektir dedi.
     Etkinliğe katılan öğretmenler de sorun ve isteklerini ifade ederek, ilçede anlaşma yapılan ve indirim uygulayacak iş yerlerinin arttırılmasını istedi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel - Alper Eral / Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER