Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Kayın: -Yeni pazar yerinin belirlenmesinde esnafın görüşleri alınmalıdır


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Sami Kayın, yeni pazar yerinin belirlenmesinde esnafın görüşlerinin de alınmasını istedi.
     Kayın, düzenlediği basın toplantısında, Tekirdağ Belediyesince tahsis edilmesi öngörülen yeni pazar yeri alanının, vatandaşların ve seyyar pazar esnafının ihtiyaçlarına uygun düşmeyen bir yerde olduğunu savundu.
     İmar planında belirlenen pazar yerinin, kent merkezinin dışında kaldığını ifade eden Kayın, pazar yerinin bu alana taşınmasının esnafı zor duruma sokacağını kaydetti.
     Kayın, çağdaş belediyecilik anlayışında bu tip kararların tek taraflı alınmaması gerektiğini vurgulayarak, Yeni pazar yerinin belirlenmesinde başta odamız mensupları olmak üzere esnafın da görüşleri alınmalıdır diye konuştu.
    
     -DEİK ile TRAKYAKA arasında işbirliği-
    
     Tekirdağda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, DEİK ile TRAKYAKA arasında tesis edilecek kurumsal işbirliğine ilişkin çerçeve protokolünün, Tekirdağ Vali Vekili Mahmut Yıldırım ve Arjantinin İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter ile beraberindeki Kuzey ve Güney Amerikalı ticaret müşavirleri ve DEİK / Türk- Amerika İş Konseyleri Başkanı Aykut Eken ve temsilcilerin katılımıyla imzalandığı bildirildi.
    
     -Tekirdağda, Deprem Haftası etkinlikleri
    
     Tekirdağda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, Deprem Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
     Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Deprem Haftasının tanıtılması amacıyla tanıtım stantları açıldığı bildirildi.
     Açıklamada, Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında doğa yürüyüşü, eğitim, tatbikatlar ile resim ve komposizyon yarışmaları gerçekleştirildiği belirtildi.
     Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Hafta boyunca vatandaşlarımıza afetlerle ilgili kitapçık ve bilgilendirme broşürleri dağıttık, Mahalle Afet Gönüllülüğü için üyelik müracaatlarını aldık, afet ve acil durumlar ile ilgili olarak fotoğraf ve bilgi sunumlarını gerçekleştirdik dedi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER