TEMA Gönüllüleri Gömürgene 2 bin 250

TEMA Gönüllüleri Gömürgene 2 bin 250 fidan dikti


KAYSERİ (A.A) - TEMA Vakfı Kayseri Temsilciliği, Akkışla ilçesi Gömürgen Beldesinde 2 bin 250 adet muhtelif türlerde tüplü fidan dikti. Ağaç dikimine üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda yabancı öğrencilerden oluşan kalabalık bir grup katıldı.
     Etkinlik, TEMA Vakfı Kayseri Temsilcisi Abdulkadir Dağlının fidan dikimini uygulamalı olarak göstermesiyle başladı. Dağlı, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
     Bizler fidanları sadece bu dağlara dikmedik temelde bu fidanları dünyamıza dikiyoruz. 250-300 yıl ömrü olan bu fidanlar yaşadıkları sürece doğaya oksijen verecekler, hizmet edecekler. 40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1 saatte oksijene dönüştürüyor. Bilindiği üzere ormanlar, erozyonu önleyerek, beden ve ruh sağlığımız üzerinde de birçok olumlu etkisi var.
     Gömürgen Belediye Başkanı Selahattin Baydan ise her yıl düzenli olarak fidan dikimi etkinliği yapan TEMA gönüllülerine teşekkür ederek üniversite öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla böyle güzel bir çalışmada yer aldığı için büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
     Etkinlik sonrası öğrenciler beldeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber TEMA Gönüllüleri Gömürgene 2 bin 250 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER