TEMA Vakfı Genel Müdürü Sarıgül:

TEMA Vakfı Genel Müdürü Sarıgül: -Toprak ve su başta olmak üzere doğal varlıklara önem ve değer vermek, yaşatmak, büyük önem taşıyor. Hepimiz, bu doğrultuda çaba harcamalıyız


BALIKESİR (A.A) - TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, toprak ve su başta olmak üzere doğal varlıklara önem ve değer vermenin, yaşatmanın, büyük önem taşıdığını belirterek, Hepimiz, bu doğrultuda çaba harcamalıyız dedi.
     Sarıgül, Bahçelievler Mahallesinde yaptırılan Balıkesir TEMA Evinin açılışında, kentte, çevre ve doğal varlıkları koruma adına keyifle ve heyecanla herkesin çalıştığını görmenin çok güzel olduğunu söyledi.
     TEMA Evinin yerini tahsis eden Balıkesir Belediyesine, destek veren kuruluş ve kişilere teşekkür eden Sarıgül, şöyle konuştu:
     Vakfımız kuruluşunun 20nci yıl dönümünü kutluyor. Kurucularımızın kalpleri rahat ve huzurla yaşıyorlar. Ülke genelinde yapılması gereken faaliyetler, aynı heyecanla yürütülüyor. Dünyamız hızla yıpratılıyor. Toprak ve su başta olmak üzere doğal varlıklara önem ve değer vermek, yaşatmak, büyük önem taşıyor. Hepimiz, bu doğrultuda çaba harcamalıyız. Vakıf olarak bu konuda birçok proje yapıyoruz.
     Balıkesirin önemli olduğu birkaç noktanın bulunduğunu dile getiren Sarıgül, Bölgede ağaçlandırma çalışmalarını devam ettirmeliyiz. Bunu, topraklarımızı ve tarım arazilerimizi koruyarak yapmalıyız. Meralarımızı korumamız lazım. Balıkesirin özelliği var. Balıkesir, sürdürülebilir enerji konusunda Türkiyeye örnek oluyor. Rüzgardan elektrik üreten tesisler, sürdürülebilir enerji için çok önemli. Doğamız, topraklarımız birçok aşamada yok oluyor. Bu açıdan Balıkesirin içinde bulunduğu coğrafya çok önemli diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Sarıgül, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı, TEMA İl Temsilcisi Korhan Yakut ile kurdeleyi keserek, Balıkesir TEMA Evinin açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber TEMA Vakfı Genel Müdürü Sarıgül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER