Terör gazisi, ahşap oymacılığını memurluğa tercih

Terör gazisi, ahşap oymacılığını memurluğa tercih etti -Şırnaka bağlı Silopide 1992de mayına basarak sağ ayağını kaybeden terör gazisi Mehmet Sarıoğlu(41), devletin kendisine sunduğunu resmi dairede çalışma imkanını kabul e


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - Şırnaka bağlı Silopide 1992de mayına basarak sağ ayağını kaybeden terör gazisi Mehmet Sarıoğlu(41), devletin kendisine sunduğunu resmi dairede çalışma imkanını kabul etmeyerek, ahşap oymacılığı mesleğini tercih etti.
     Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait ahşap oymacılığı üzerine 1987 yılında çıraklık yapan Mehmet Sarıoğlu, 1992 yılında askerlik yapmak için gittiği Silopide, gece operasyonunda mayına basarak sağ ayağını kaybetti.
     Ankara Gülhane Tıp Akademisi(GATA) Hastanesinde tedavi gören Sarıoğlu, 3 yıl boyunca meslekten uzak kaldıktan sonra, 1995 yılında severek yaptığı ahşap oymacılığı mesleğine geri döndü.
     Sarıoğlu, devletin gazilere sunduğu memurluk hakkını tercih etmeyerek, ahşap oymacılık mesleğini 18 yıldır severek yapıyor. Sahibi olduğu 3 atölyedeki 7 çalışanıyla, Türkiyenin birçok ilinde camilerde minber, mihrap ve vaaz kürsüsü üreten Sarıoğlu, ayrıca ahşap oymacılığında birçok sanat eseri üretiyor.
    
     -Terör gazisi Mehmet Sarıoğlu-
    
     Terör gazisi Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayağını kaybettikten sonra devletin sunduğu olanakları kabul etmeyerek, severek yaptığı ahşap oymacılığı mesleğine döndüğünü söyledi.
     Mesleği çekirdekten öğrendiğini ve çok sevdiği için de ayağını kaybetmesine rağmen devam etme kararı aldığını belirten Sarıoğlu, Devletimizin verdiği, resmi daire ve diğer seçeneklerden hiçbir şekilde faydalanmadım ifadesini kullandı.
     Türkiyenin birçok ilinde yaptığı ahşap eserlerin bulunduğunu söyleyen Sarıoğlu, Yaptığımız eserlere talep var. Kastamonu, Çanakkale, Van, İstanbul, Ankara, Alanya ve Konya gibi birçok yerde yaptığımız eserler var dedi.
     Camiye ilişkin çalışmaların uzun sürdüğü için bir işin en kısa 3 ayda bittiğini vurgulayan Sarıoğlu, bu nedenle de senede 1-2 iş yapabildiklerini kaydetti.
     Sarıoğlu, cami işlerindeki en güzel şeyin manevi tarafı olduğunu belirterek, Camilerimiz açık kaldığı sürece, yapılacak bütün dualardan bizim de faydalanacağımızı düşünüyorum şeklinde konuştu.
    
     -İnsanoğlunun yapamayacağı hiçbir şey yok-
    
     Gazi ve engelli arkadaşlarına tavsiyelerde bulunan Sarıoğlu, İnsanoğlunun yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Eğer isterse her şeyi başarabilir. Bugün normal uzuvlarına sahip insanlardan daha elverişli hale geleceğine inanıyorum. Bunlardan birisi benim ifadesini kullandı.
     Meslektaşları arasında takdir edildiğini söyleyen Sarıoğlu, Ben, bunu başardıysam herkes başarabilir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Terör gazisi, ahşap oymacılığını memurluğa tercih Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER