Terör olayları

Terör olayları -CHP İl Başkanı Sadık Atila ve BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, terör olaylarını kınadı


KAYSERİ (A.A) - CHP İl Başkanı Sadık Atila ve BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, son günlerde artan terör saldırılarını kınadı.
     Sadık Atila, yaptığı açıklamada, Türkiyenin birlik ve bütünlüğünü zedelemeye yönelik bu tür saldırıların asla amacına ulaşmayacağını söyledi.
     Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Atila, şöyle devam etti:
     Bölücü terör örgütü militanları şunu iyi bilmelidir ki, bu tür hain saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti devletini ve ulusunu bölmeleri ve parçalamaları asla mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Bu hainlere bugüne kadar hak ettiği cezayı verdiği gibi bundan sonra da vermeye devam edecektir. 30 yıldır bölücü terör, anaların babaların yüreklerinde derin yaralar açmaktadır. Ulusumuzun sabrını zorlayan hain saldırılar karşısında ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanın bütünlüğü açısından, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tek bir yumruk olarak, teröre karşı, el ele, omuz omuza olduğumuzu tüm dünyaya göstermeliyiz. Bu acıların tekrar yaşanmaması dileğimle yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağolsun.
     BBP MKYK üyesi Hüseyin Döngel de terör olaylarını kınadı.
     Teröre karşı mücadelede 9 maddelik eylem planı hazırladıklarını belirten Döngel, şunları anlattı:
     Terörün siyasi uzantılarının teröristlerle dalga geçercesine yaptıkları kucaklaşmaların hesabını sormak için harekete geçilmeli ve bunların dokunulmazlıkları kaldırılarak en ağır cezalara çarptırılmalıdırlar. Terörle mücadelede içerdeki şer odaklarına ve dışarıdaki teröre destek veren emperyalist güçlere karşı topyekün ortak bir tavır sergilenmelidir. İlk ve orta öğretim müfredatına konulan Kuran ve siyer derslerinin yanında Türk tarih şuurunun, İslam tarihi bilincinin uyandırılması gerekir. Bu şuuru verecek gerçek bir tarih yazılmalı ve gençlerimize geçmişte atılan kin, nefret ve nifak tohumlarını kimlerin attığı, kardeşin kardeşe nasıl kırdırıldığı, kimlerin kaybedip kimlerin kazandığı öğretilmelidir. Bölgedeki aşiret reislerinin etkin siyasetçilerin ve dini kanaat önderlerinin öncülüğünde bölge halkının teröre başkaldırışı sağlanmalıdır. Güvenlik güçlerimizin işini kolaylaştırmak için kritik ve stratejik yerleşim alanları iç kesimlerde oluşturulacak iskan bölgelerine taşınmalıdır. Bunun yanında Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanarak sınır ötesi tampon bölgeler de oluşturularak Kandili devirmelidir. Teröre destek veren ülkeler nezdinde diplomasi atağına geçilmeli bu ülkeler dost ve müttefiklik sınavına tabi tutulmalıdır. Başta ABD, AB ülkeleri ve diğer ülkelere siyasi, ekonomik, askeri yaptırımlar uygulanmalıdır. Kurum ve kuruluşların başında bulunan her kim olursa olsun güvenlik zafiyeti oluşturuyorsa, görev ihmali yapıyorsa derhal görevden el çektirilmeli ve yerine basiretli ve liyakatli yöneticiler atanmalıdır. Ülkemizde aydın veya gazeteci postuna bürünerek terör örgütlerinin amaçlarına hizmet eden bu zihniyetle de mücadele edilmelidir. Türkiye-de cirit atan istihbarat servisleri kontrol altına alınmalı, bunların olumsuz faaliyetleri etkisizleştirilmelidir.
     Terörün milli bir mesele olduğunu vurgulayan Döngel, tüm siyasi partilerin, kurum ve kuruluşların, Türk milletinin ve devletinin bekası için mevcut siyasi iradenin atacağı her doğru adımın arkasında durması gerektiğini, hükümetin de milli ve stratejik meselelerde her kesimi samimiyetle dinlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER