Terör örgütü üyeliği davası

Terör örgütü üyeliği davası -Ağrıda terör örgütü PKKya üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 sanığın Erzurumda yargılanmasına başlandı


ERZURUM (A.A) - Ağrıda terör örgütü PKKya üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 sanığın Erzurumda yargılanmasına başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık Yunus Söğüt, avukatı ve yakınları hazır bulundu, öteki sanıklar Abdullah Demirci, Serdar Altan ve Burcu Güneş duruşmaya gelmedi.
     Yunus Söğüt savunmasında, Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü üyesi bir kişinin cenaze törenine katıldığı, slogan attığı yönünde iddianamede yer alan bilgilerin doğru olmadığını öne sürerek, "Hayatımda hiç bir zaman vatanıma ihanet etmedim. 12 aydır vatani görevimi yapmak üzere askerim. Eğer istenirse 12 ay daha askerlik yaparım" dedi.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahyanın, sanığa, bir telefon konuşmasında, "Biz Kürtüz, onları dize getireceğiz. 15 Temmuza kadar süreçle ilgili her şey belli olacak. Beni istedikleri kadar takip etsinler, benden bir şey anlamazlar" sözlerini hatırlatması üzerine, Söğüt, "Ben böyle bir konuşma yaptığımı hatırlamıyorum. Konuşma bana ait değil" karşılığını verdi.
     Sanığın avukatı da müvekkiline ait olduğu öne sürülen cep telefonu mesajlarında, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddialarının doğru olmadığını, Söğütün mesajlara kısa cümlelerle yanıt verdiğini iddia etti.
     Müvekkilinin terör örgütü üyesi olmadığını, aksi halde askerliğini yapmaması gerektiğini öne süren avukat, Yunus Söğütün beraatini istedi.
     Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanıkların gelecek celsede mahkemede hazır edilmeleri için güvenlik birimlerine talimat gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Terör örgütü üyeliği davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER