Terör örgütünün kaçırdığı geçici köy korucusu

Terör örgütünün kaçırdığı geçici köy korucusu -Korucu Esat Faruku teslim almak için oluşturulan heyet, Habur Sınır Kapısından çıkış yaptı


ŞIRNAK (A.A) - Terör örgütü PKKnın kaçırdığı geçici köy korucusu Esat Faruku teslim almak için oluşturulan heyet, Irakın kuzeyine gitmek için Habur Sınır Kapısından çıkış yaptı.
     Terör örgütü PKK tarafından Hakkaride kaçırılan geçici köy korucusu Esat Farukun teslim alınması için Şırnakın Cizre ilçesinden yola çıkan Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Hakkari Barosu Temsilcisi Avukat Erol Çalıdan oluşan heyet, beraberlerinde Farukun 4 kardeşi ve amcası Abdurrahman Faruk ile Habur Sınır Kapısından çıkış yaptı.
     Habur Sınır Kapısında heyet adına AA muhabirine açıklama yapan Hakkari Barosu Temsilcisi Çalı, yaklaşık 10 ay önce PKK tarafından kaçırılan Faruku almak için ailesi ile Irakın kuzeyine gideceklerini belirterek, bu kişiyi ailesine kavuşturarak barış sürecine yeni bir ivme kazandırmak istediklerini söyledi.
     Çalı, Farukun yarın teslim edileceğinin ailesine bildirildiğini ifade ederek, Ancak yine de Türkiyeye dönüşümüzle ilgili kesin bir tarih veremeyeceğiz. Biz de ailesinin verdiği bilgiler doğrultusunda Irakın kuzeyine gidiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Abidin Yel-Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Terör örgütünün kaçırdığı geçici köy korucusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER