Teşvik Yasasının uzatılması istemi

Teşvik Yasasının uzatılması istemi -Kahta Sanayici ve Genç İşadamları Derneği Başkanı Aslan: -Teşvik Yasasının uzatılmasının her ne kadar devlete maliyeti de olsa, uzun vadede bölgeyle beraber ülke de kazanacaktır (Fot


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Sanayici ve Genç İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Aslan, Teşvik Yasasının uzatılmasıyla bölgenin de Türkiyenin de kazanacağını belirtti.
     Aslan, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, mevcut yasanın bölge ekonomisi için önemi üzerinde durarak, 5084 sayılı yasanın sona ermesiyle bölgede var olan işsizlik sorununun daha da artacağını belirtti.
     Yasayla belirlenmiş illerde yatırımları ve istihdamı arttırmak için müteşebbislere yatırım giderlerini azaltıcı ve karlılığı arttırıcı teşviklerin sağlandığını, yasanın 2009 yılında uzatılarak tekrar yürürlüğe girdiğini anımsatan Aslan, söyle devam etti:
     Yasanın sağladığı SSK prim indirimleri sayesinde, mevcut işletme ve firmalardaki sigortalı çalışanların sayısı arttı. Bugün birçok kişi, bu yasa sayesinde sigortalı olarak çalışıyor. Yürürlük süresi yıl sonunda tamamlanacak olan yasanın devam etmesi sağlanmazsa, SSK primlerindeki indirim ortadan kalkacak ve bölgemizdeki işverenler çok büyük bir maliyet yüküyle karşı karşıya kalacaklar. Bu durumda, doğal olarak her bir işveren çeşitli tedbirlere başvuracak, bu tedbirlerin başında da işçi çıkarımı gelecektir.
     Aslan, yeni teşvik yasasının küçük ölçekli yani 10 ve üzeri işçi taşıyan işletmelere eski teşvik yasasının sağladığı imkanları vermediğini savundu. Yeni teşvik kapsamında Adıyamanın 6. bölge kapsamına alındığını aktaran Aslan, şunları kaydetti:
     Bu teşvikler oturuncaya kadar, 5084 sayılı yasanın uzatılmasının bölge ekonomimizi daha da canlandıracağını düşünüyoruz. Yeni verilen teşvik genelde büyük yatırımcıya yönelik olduğundan, bunun yanında maalesef bölgemizle ilgili zihinlerde oluşmuş olumsuz algıdan dolayı dışarıdan beklediğimiz seviyede yatırımcı hala göremedik. Burada yatırımı çoğunlukla yine şu anda yatırımı devam etmekte olan iş adamlarımızla yürüteceğimizden, önümüzdeki kritik 3-5 yıl içerisinde mevcut yatırımcıları sabit kılacak 5084 sayılı Teşvik Yasasının uzatılmasının her ne kadar devlete maliyeti olsa da uzun vadede bölgeyle beraber ülke de kazanacaktır.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Teşvik Yasasının uzatılması istemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER