TGD Genel Sekreteri Göktaş:

TGD Genel Sekreteri Göktaş: -"Sosyal medyada basın mensuplarına hakaret eden avukat Kıray ve bağlı bulunduğu baronun başkanı Yıldırım, en kısa zamanda özür dilemelidir"


EDİRNE (A.A) - Trakya Gazeteciler Derneği (TGD), sosyal medya aracılığıyla basın mensuplarına hakaret ettiği iddia edilen avukat İsmail Kıray ve Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırımı basın mensuplarından özür dilemeye davet etti.
     TGD Yönetim Kurulunun açıklamasında, avukat İsmail Kıray tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan yorumun bir avukata yakışmadığı belirtildi.
     Sarf edilen sözlerin tamamen suç teşkil ettiği ve bunun hak arayışının yılmaz bekçileri avukatlardan birinin yapmasının hiç doğru bulunmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Bizim için tüm mesleklerin üyelerinin her biri değerlidir. Tıpkı avukatlar, doktorlar, öğretmenler gibi... Basın mensuplarının da her biri ayrı ayrı değerdir. Evine ekmek götürmek, geçimini sağlamak amacıyla verdiği emek kıymetlidir. Bu emeğe hiç kimse dil uzatamaz. Üstelik ağır sözlerle rencide edemez. Kamunun haber alma özgürlüğünün olduğunu en iyi avukatlar bilir. Ancak bir avukatın çıkıp bu hakka elçilik yapan basın mensuplarına hakaretler etmesi bizce kabul edilir değildir. En kısa zamanda sosyal medya aracılığıyla basın mensuplarına hakaret eden avukat Kıray ve bağlı bulunduğu Baro Başkanı Yıldırım basın mensuplarından özür dilemelidir.
     Avukat Kırayı bu sözleri nedeni ile kınarken, tüm yasal başvurularımızı dernek ve bireysel olarak yapacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Unutulmamalı ki, her zaman karşılarında ilk görmek istedikleri kişiler hiç kuşkusuz basın mensuplarıdır."
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber TGD Genel Sekreteri Göktaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER